CHP’li Kani Beko’dan Meclis’te Kur'an tepkisi

TBMM'de yapılan değişiklikle birlikte Meclis'in kütüphanesinde Kur'an-ı Kerim okuma yeri, dini sohbetler ve Diyanet İşleri'nin kitaplarının sergileneceği alanların bulunmasına CHP’li Kani Beko’dan tepki geldi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Beko, "Dini işlerle ilgili mekanların yeri Meclis değildir." dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde TBMM binasını hedef alması sonrası, binanın bazı yerlerinde mimari açıdan değişikliğe gidildi.

CHP'DEN TEPKİ 

Bu değişikliklerden biri de Meclis'in kütüphanesinde Kur'an-ı Kerim okuma yeri, dini sohbetler ve Diyanet İşleri'nin kitaplarının sergileneceği alanların bulunması oldu. Meclis'te Kur'an-ı Kerim okunmasına CHP'den sert tepki geldi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Meclis'in Kur'an-ı Kerim okunma ve dini sohbetler yapılma yeri olmadığını belirterek, atılan bu adımdan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP'li Beko, şu ifadeleri kullandı;

"BUNUN YERİ MECLİS DEĞİL"

"Dini işlerle ilgili mekanların yeri Meclis değildir. Eğer insanlar dini ihtiyaçlarını gidermek istiyorlarsa Meclis'e çok yakın bir mesafede olan, Kocatepe Camii'nin altında yer alan Kur'an okuma ve dinlenme salonlarının bulunduğu Diyanet İşleri'ne bağlı büyük bir mekana dikkat çekmek isterim. Dini inançları yapmanın yeri ayrıdır siyasetin ayrı. Böyle davranışlar İslami inançlara zarar vermektedir."

Murat Seymen'e silahlı saldırıda yeni gelişme 24 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Cübbeli Ahmet'in İsmailağa iddiası: Hükümet operasyon çekecek
Sonraki Haber