'Kaybolmaz' dediği 128 milyar doları arıyor

Katıldığı canlı yayında "128 milyar dolar kaybolmaz." diyen CHP'nin ekonomist Milletvekili İlhan Kesici, sözlerine tepki gösterilmesinin ardından yeni bir açıklama yaptı. Okumayı bilen herkesin Merkez Bankası bütçesinde ne olduğunu anlayabileceğini savunan Kesici, "128 milyar dolar nerede?" diyerek kendisi ile çelişti.

Halk TV ekranlarında söylediği "128 milyar dolar kaybolmaz. Girersiniz Merkez Bankası bilançosuna. Okumayı bilen insan açar internet sayfasını dolar alımları satımları nasıl olmuş, ne zaman olmuş, kaçtan almış, kaçtan satmış görülür. Her iş kayıt altındadır, bu devletin kayıtlarında mutlaka vardır." sözleri ile çok konuşulan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'den yeni bir açıklama geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kesici, daha önce 'kaybolmaz' dediği 128 milyar doların nerede olduğunu sorguladı.

ÖNCE PARTİSİYLE, SONRA KENDİSİYLE ÇELİŞTİ

Kesici, kendisiyle çelişen açıklamasında "Merkez Bankası rezervi konusunda Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ve partim ile tam anlamıyla aynı görüşteyim. Katıldığım yayınlardaki söylemlerim de tam bu istikamettedir. Bu vesileyle bir kez daha aynı soruyu soruyorum: 128 Milyar Dolar nerede?" ifadesini kullandı.

Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü 70 metre uzatılacak Borsa günü düşüşle tamamladı! İstanbul'un göbeğinde kuyumcu dükkanına silahlı saldırı!
Sonraki Haber