CHP'li eski başkana hapis!

Muğla'nın Bodrum ilçesinin eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a 1 yıl hapis cezası verildi. 'Görevi kötüye kullanmak'tan ceza alan CHP'li ismin avukatı, "Kararın bozulacağına inanıyoruz" dedi.

Bodrum'un eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Bodrum Belediyesi'nin eski İmar ve Şehircilik Müdürü Haluk Aytı'nın, Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davasında karar belli oldu.

Mahkeme, sanıkları "görevi kötüye kullanma" suçundan 1'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kocadon'un avukatı Mehmet Türkoğlu, yaptığı açıklamada, karar duruşmasının ocak ayında yapıldığını ancak yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını süreci dolayısıyla tebligatın ellerine yeni ulaştığını bildirdi.

"İSTİNAF SONUCUNU BEKLEYECEĞİZ"

 İzmir Bölge Adliye Mahkemesine itiraz başvurusunda bulunduklarını aktaran Türkoğlu, "Daha kesinleşmemiş bir karar. İstinaf sonucunu bekleyeceğiz. Kararın bozulacağına inanıyoruz. Hatalı bir karar olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Kocadon ve Aytı hakkında, 2012'de verilen bir tadilat yapı ruhsatıyla ilgili "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açılmıştı.

AA

Galatasaray ikinci yarı açıldı, zirvede farkı açtı! Kızılcık Şerbeti Görkem aileye şok üstüne şok yaşatıyor! Bakan Şimşek'ten milli gelir ve cari açık açıklaması!
Sonraki Haber