CHP'li Erdoğdu'ya soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretleri nedeniyle CHP'li Aykut Erdoğdu hakkında soruşturma başlattı. "Vatana İhanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım." ifadelerini kullanan Erdoğdu hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"27. Dönem milletvekili Aykut Erdoğdu’nun 04/05/2021 tarihinde twitterden yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanına hakaret teşkil eden sözler sarf ettiği iddiasıyla, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan vekili tarafından verilen şikayet dilekçesi üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir paylaşım yapan CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, AK Partili isimlerin tepkisini çekti.

Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan tweet'lerinde "Sayın Erdoğan, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sizi seçimle indirdikten sonra Vatana İhanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım… Yargılanmaya başladığınız günde savunma hakkınız engellenmesin ve hukuk içinde yargılanın diye mahkeme salonunda olacağım…" ifadelerini kullandı.

İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı... Beşiktaş duble yaptı, 5 maç sonra kazanmayı hatırladı! Hesabınızı kontrol edin! O ödemeler hesaplara yatırılıyor!
Sonraki Haber