CHP'li Aytuğ Atıcı: Erdoğan düşsün diye canımı veririm

CHP 26. Dönem Milletvekili Aytuğ Atıcı, Habertürk ekranlarında yayınlanan Kübra Par ile Açık ve Net programına katıldı. ABD Başkanı Joe Biden'ın geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yaptığı açıklamayla ilgili değerlendirmede bulunan Atıcı, "Tayyip Erdoğan yarın düşsün isteriz. Net. Ama nasıl? Demokratik yollarla, seçim korunsun yarın iktidarı terk etsin isteriz. Bunun için de canımı veririm." dedi.

This browser does not support the video element.

Kübra Par'ın sunumuyla HaberTürk ekranlarına gelen Açık ve Net programının konukları CHP 26. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, yazar Elfin Tataroğlu, gazeteci Hadi Özışık ve HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca oldu.

ABD'de göreve başlayan yeni Başkan Joe Biden'ın Türkiye'de muhalefet üzerinden iktidarı devirme planının konuşulduğu programda CHP'li Aytuğ Atıcı söz aldı.

"VALLAHİ DE BİLLAHİ DE AL CANIMI DERİM"

Joe Biden'ın sözlerini yorumlayan Atıcı, "Tayyip Erdoğan yarın düşsün isteriz. Net. Ama nasıl? Demokratik yollarla, seçim korunsun yarın iktidarı terk etsin isteriz. Bunun için de canımı veririm. Bak açık söylüyorum. Vallahi de billahi de dese ki canın mı, al canımı derim. Bu kadar inanmış ve adanmış..." ifadesini kullandı.

"BİZ DİMDİK DURACAĞIZ"

Muhalefetin Biden ile paralel hareket edeceği düşüncesi ile ilgili fikri sorulan Atıcı, "Hayır evendim ne münasebet. Bunlar ABD siyasetini bilmeyenler, ferasetini bilmeyenlerin söylediği laflardır. ABD bunlara göre siyaset yapmaz ki. ABD'nin bir derin devleti vardır. Başa Trump da gelse, Biden da gelse kim gelirse gelsin ABD emperyalist emellerini tüm dünyada uygulamaya devam eder. Burada bizim ne yapacağımız önemlidir. Biz dimdik duracağız." diye konuştu.

"Muhalefet, iktidar gelirse daha kolay yapacağına inanıyor olabilir mi?" sorusu yöneltilen Atıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mümkün olabilir mi? Böyle bir şeyi biz küfür sayarız. Böyle bir şey ayıptır. Başta da söyledik zaten. Sen kendi işine bak kardeşim. Sen kendi ülkene demokrasi götürüyorsan götür. Ama bize karışma. İlla bir şey yapacağım benim de konuşmaya hakkım var diyorsan bütün dünyada demokrasi çağrısını yükselt ama sen demokrasi götürmeye kalkma. Afganistan'a, Irak'a götürdüğün demokrasiyi tüm dünya biliyor. Bize demokrasiyi kimse ithal etmeye kalkmasın."

ATICI'YA TEPKİ: BU İYİ BİR ŞEY DEĞİL

 Atıcı'ya yanıt veren Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu ise CHP'nin Biden konusunda ciddi bir refleks göstermediğine vurgu yaptı.

Kartoğlu, "Tayyip Erdoğan gitsin canımı veririm" sözüne tepki gösterdi. Kartoğlu, "Can meselesini ortaya koyduğunuzda bu kez de başkaları da gitsin diye canlarını ortaya koymaya başlar. Bu iyi bir şey değil" dedi.

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?