CHP’den HDP’ye destek

Altılı masanın ‘gizli’ ortaklarından HDP’ye yapılan seçim yardımına tedbiren bloke konması kararına tepki gösteren CHP’li Tanrıkulu, “Karar kanımca yok hükmündedir.” dedi.

Altılı masanın ‘gizli’ ortaklarından HDP’ye yönelik Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına CHP’den tepki geldi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından HDP’nin temelli kapatılması istemi üzerine başlatılan davada “terör örgütü ile organik bağının devam ettiği, Hazine kaynaklarının terör örgütüne aktarıldığı” gerekçesiyle partinin Hazine yardımının bloke edilmesine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

"KARAR KANIMCA YOK HÜKMÜNDEDİR"

AYM’nin kararının yok hükmünde olduğunu ileri süren Tanrıkulu şu ifadeleri kullandı:

“HDP’ye seçim yardımına ilişkin olarak verilen kararın oy çokluğuyla verildiği basına yansımıştır. Anayasanın 149. ve AYM Kuruluş Yasasının 52.Maddesi uyarınca bu tedbir kararının da oy çokluğu değil 2/3 nitelikli çoğunlukla verilmesi gerekmektedir. Karar kanımca yok hükmündedir.”

HDP'YE TEMELLİ KAPATMA DAVASI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin temelli kapatılması istemli davada, "terör örgütü ile organik bağının devam ettiği, Hazine kaynaklarının terör örgütüne aktarıldığı" gerekçesiyle partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına bloke konulmasını istedi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in bu istemini görüştü.

Alınan bilgiye göre, Yüksek Mahkeme, davanın bu aşamasında, partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına bloke konulması talebini kabul ederek HDP'nin hazine yardımı hesabına geçici olarak bloke konulmasına karar verdi.

Kararın 7 üyeye karşı 8 üyenin oy çokluğuyla alındığı öğrenildi.

Bakanlık koruyucu giyim konusunda açıklama yaptı! İşte detaylar... 1. Lig'de play-off tarihleri belli oldu! Avcılar'da metrobüste çıkan yangın söndürüldü
Sonraki Haber