CHP'de koronavirüs paniği! Kongreye katılan hastaneye koştu...

CHP Kadıköy Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ayşe Kaya'nın koronavirüs nedeniyle vefat etmesinin yankıları sürüyor. Ölüm haberinin ardından özellikle kadın kolları üyeleri arasında panik yaşanıyor. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun salgına rağmen düzenlediği kadın kolları kongresine katılanların hastanelere giderek test yaptırmak istediği öğrenildi...

Gazeteci Barış Yarkadaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile ortaya çıkan Ayşe Kaya'nın ölümünün, İstanbul CHP kadın Kolları delegeleri arasında panik yarattığı iddia edildi.
  
Süperhaber’in elde ettiği bilgilere göre, Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan seçim toplantısı sonrası, bir çok CHP’li kadın, korona virüsü nedeni ile sıkıntılı günler geçirdi.

CHP içerisinde yeralan bir grup kadın delegenin, virüsü kapmış olabilecekleri paniğine kapılarak telefonlarla birbirlerini arayarak, sağlık durumlarını sordukları belirtildi. Yine iddialara göre, kendilerinin de korona virüsüne yakalanmış olabileceğini düşünen çok sayıda CHP’li kadın delegeler, çeşitli hastanelere giderek muayene oldular.

DOKTOR CANAN KAFTANCIOĞLU’NA KORONA VİRÜSÜ TEPKİSİ OLMUŞTU!

Türkiye’de corona virüs tehlikesine karşı geniş katılımlı toplantılar bir bir iptal edilirken CHP İstanbul Kadın Kolları Kongresi yapılmıştı.

CHP’nin İstanbul Kadın Kolları başkan adayı Aysun Kılıçaslan Soku, koronavirüs önlemleri kapsamında, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın kongresine erteleme istemişti.

“KARİYERİMİ BİTİRİYORUM VE ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM”

Ancak Soku’nun bu isteği kabul edilmemişti. Bunun üzerine, Soku aday seçimden bir gün önce, adaylıktan çekildiğini duyurarak, şu açıklamayı yapmıştı. “15 Mart 2020 pazar günü, halen corona virüs açısından yüksek risk taşıyan bir tarihte gerçekleştirilecek olan 14. CHP İstanbul İl Kadın Kolu Kongresindeki başkan adaylığımdan kamu sağlığı adına, önce insan önce sağlık diyerek çekildiğimi saygıyla duyururum. Benim başkanlık adaylığım, örgütümüzden daha kıymetli değildir” diye duyurdu.

Aysun Kılıçaslan Soku’nun adaylıktan çekilmesi üzerine CHP İstanbul Kadın Kolları’nın şimdiki başkanı Yeşim Ağırman Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye tek aday olarak katılmıştı.

CHP'lileri biraz olsun rahatlatan açıklama ise sosyal medyadan geldi. CHP'li Fatma Köse, vefat eden kadın kolları üyesi Ayşe Kaya'nın kongreye katılmadığını duyurdu. 

Meteorolojiden Ankara için fırtına uyarısı! İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden 17 il için fırtına uyarısı!
Sonraki Haber