CHP'de kazan yine kaynıyor

CHP'de koronavirüs salgınına rağmen kurultay yapılmasına tepkiler sürerken, yeni bir tartışma alevlendi. Onur üyelerinin kurultaya davet edilmemesine tepki gösteren CHP Kurultay Onur Üyesi Prof. Tolga Yarman, kurultayın durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu.

CHP’nin 37. Olağan Kurultay’ın toplanmasına günler kala, parti içinde kazan kaynamaya devam ediyor. 25-26 Temmuz'da gerçekleşecek kurultay öncesi tartışmalar giderek büyüyor. Salgına rağmen kurultayın yapılmasında ısrarcı olan parti yönetimine birçok isim tepki gösterirken kurultaya onur üyelerinin davet edilmemesi CHP’de yeni bir tartışma başlattı.

CHP yönetimi, aynı zamanda kurultay üyesi olan onur üyelerinin pandemi şartlarında kurultaya katılmasına sıcak bakmazken muhalif isimler, böyle bir kurultayın “yangından mal kaçırır gibi” bir ortamda yapılacağına işaret ediliyor. Parti yönetimine sert eleştiriler yönelten ve kurultaya katılmayacağını açıklayan CHP’li Umut Oran “Bin 370 kurultay delegesini bile sağlıklı bir ortamda bir araya getiremeyecek bir kurultayın yangından mal kaçırır gibi yapılmak istemesi anlaşılır bir durum değildir” ifadelerini kullandı.

Bu arada, CHP Kurultay Onur Üyesi Prof. Tolga Yarman, kurultayda dışarıda bırakıldıkları gerekçesiyle önceki gün kurultayın durdurulması talebiyle Beykoz Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu. Yarman, mahkemeye sunduğu dilekçede parti yönetiminin pandemi gerekçesiyle kurultay onur üyelerini salon dışında bırakma kararı aldığını ve bunun Siyasi Partiler Kanunu ile CHP tüzüğüne aykırı olduğunu belirtti. Yarman '‘Kurultayda her ‘onur üyesi’ gibi yer alma hakkım, söz alma ve bu doğrultuda görüş bildirme, eleştiride bulunma, parti meclisi, yüksek disiplin kurulu gibi üst yönetim basamaklarına tüzük koşulları çerçevesinde aday olma hakkım vardır” açıklamasını yaptı.

“SEYİRCİ KALMAYIN”

Delegelere mesaj da gönderen Tolga Yarman, 'Asla seyirci kalmayacağız' başlığıyla gönderdiği mesajında “Önümüzdeki kurultayda eğer bir şeyleri kökten değiştiremezsek içimiz acısa da yine bir ‘Ekmek için Ekmel’ vakasıyla karşılaşacağız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, kurultaya davet edilmeyen onur üyelerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla mektup gönderilmeye başladığı bildirildi. Sayıları iki binin üzerinde olan onur üyelerine gönderilen mektupta pandemi dolayısıyla olağanüstü şartlara işaret edilerek Kılıçdaroğlu’nun duyduğu üzüntü dile getiriliyor.

İsrail'den 32 ülkeye mektup: "Terör örgütü" ilan edin" Bizim gündemimiz yoğun Doğurganlığı etkilediği gerekçesiyle İsviçre'de Beypazarı yasaklandı!
Sonraki Haber