CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı adliyeye sevk edildi

CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, adliyeye sevk edildi. Odabaşıoğlu'na adliye girişinde partililerden destek verildiği görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz gün gözaltına alınan Tugay Odabaşıoğlu, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye götürüldü.

PARTİLİLERDEN DESTEK

Adliyenin arka kapısından içeri alınan Odabaşıoğlu'na, bazı partililer adliye girişinde "Tugay Odabaşıoğlu yalnız değildir" yazılı afişlerle destek verdi.

"AİLE İÇİ" DENİLEBİLECEK BİR ORTAM...

Grup adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Odabaşıoğlu'nun basına kapalı "aile içi" denilebilecek bir ortamda yaptığı konuşmadaki ifadeleri dolayısıyla gözaltına alındığını ileri sürdü.

BİZ ONA DİYORUZ Kİ 'SEN SAHİPSİZ DEĞİLSİN, YALNIZ DEĞİLSİN.'

Eleştirinin siyaset içinde her zaman var olacağını kaydeden Çavuşoğlu, "Söylendiği iddia edilen bizce de muhtemelen bir montajın sonucu birleştirilmiş bir ses kaydına dayanarak şu an Gençlik Kolları Başkanımız gözaltında. Biz ona diyoruz ki 'Sen sahipsiz değilsin, yalnız değilsin.' Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları, daha önceki Yargıtay kararları ve benzeri hususlar değerlendirildiğinde sarf edildiği iddia edilen söz ağır eleştiri olmak şartıyla eleştiri kapsamında değerlendirilmelidir." dedi.

Adliye girişindeki açıklamada, Çavuşoğlu'nun yanında TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, milletvekilleri ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz da yer aldı.

Odabaşıoğlu'nun, 18 Eylül'de Merkezefendi Kültür Merkezi'nde basına kapalı yapılan toplantıdaki Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadelerinin yer aldığı görüntüler, bazı internet sitelerinde yayımlanmıştı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: 'Ben de seni protesto ediyorum' Tokat beşik gibi sallanıyor! Sulusaray'da üçüncü deprem! Gazze ve Lübnan sınırından çok sayıda roket fırlatıldı
Sonraki Haber