Chateaubriand nasıl yapılır? Chateaubriand malzemeleri ne lazım? İşte tarifi...

Chateaubriand nasıl yapılır sorusunun yanıtı merak ediliyor. Fransız mutfağının en önemli yemeklerinden Chateaubriand malzemeleri ne lazım? Tarifi nedir? İşte detaylar..

Chateaubriand nasıl yapılır? Fransız mutfağının en ünlü yemeklerinden olan Chateaubriand hakkında araştırmalar başladı. İşte Chateaubriand tarifi ve malzemeleri...

CHATEAUBRİAND NASIL YAPILIR?

Chateaubriand Tarifi İçin Malzemeler


Malzemeler;

2/3 su bardağı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1, 5 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurtanın sarısı
Tarhun otu (kıyılmış)
Taze kekik (kıyılmış)
450 gram dana fileto
Tuz
Çekilmiş tane karabiber


Sotelenmiş Patates İçin:

2 adet patates
1 adet kuru soğan


Chateaubriand Tarifi Yapılışı


Bearnaise Soslu Chateaubriand


Dana filetoyu ızgara tavada bütün olarak kızartıp, mühürleyin. Etin her tarafı kızarınca fırın kabına yerleştirin ve 220 -240 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Sotelenmiş patates için ise, soğanı piyazlık, patatesi de elma dilim şeklinde doğrayıp, zeytin yağında soteleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Bearnaise sos için, tereyağını eritin ve ılımaya bırakın. Tereyağı ılıyınca, üzerindeki ve dibindeki tortulu, köpüklü tabakaya alın. Yumurta sarısı ve sirkeyi hızlıca çırpın, kaynar su dolu tencerenin üzerine karıştırma kasesini yerleştirip, buharın sıcaklığı ile sosu kıvamlandırın, sos kıvam almaya başlayınca tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
Sos kıvam alınca, tuz, karabiber, tarhun ve taze kekiği ekleyin. Eti servis tabağına alın, patates sotesi ve bearnaise sos eşliğinde servis edin.

Koltuğunu Dora'ya bırakan Özel: İyice yerleşmezseniz kaldırabilirler 24 Nisan 2024 Çarşamba TJK at yarışı programı açıklandı! 23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber