"Çeyrek asırdır beka mücadelesinin tanığı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Şafak’ın 25. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir makale kaleme aldı. Erdoğan, Yeni Şafak'ın çeyrek asırdır Türkiye’nin gelişmesine, ilerlemesine ve beka mücadelesine tanıklık ettiğini belirterek, bundan sonra da aynı çizgide devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeni Şafak'ın 25. kuruluş yıldönümü sebebi ile kaleme aldığı makalenin detayları...

"Çeyrek asırdır ülkemizin gelişmesine, ilerlemesine ve beka mücadelesine tanıklık eden, büyük Türkiye’ye ve hedeflerine inanan, bu süreçte halkımızın doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgilendirilmesi görevini başarıyla yerine getiren Yeni Şafak gazetesinin 25. yılını tebrik ediyorum.

Geçen 25 yılda pek çok badire atlatan, nice başarılara imza atan ülkemiz demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden taviz vermeden her alanda büyümeyi ve ilerlemeyi sürdürmüştür. Bu süreçte önümüze konulan engelleri, aziz milletimizin desteğiyle aşmış olmanın, ülkemizin geleceğine yönelik tehditleri bertaraf etmenin gururunu yaşıyoruz.

2002 yılında görevi devraldığımız günden bu yana sadece ekonomi alanında değil demokraside de Türkiye’ye çağ atlattık. Demokrasimiz adına utanç günü olan 28 Şubat 1997’deki müdahalenin özgürlükleri kısıtlayan ve tam anlamıyla zulüm olarak nitelenecek tüm uygulamalarını tarihe gömdük. Temel hak ve hürriyetlerin ve özgürlüklerin kullanılmasının önündeki engelleri bir bir kaldırdık.

Ülkemizde demokrasiyi ve halkın iradesini hazmedemeyenlerin amaçlarına ulaşamayacağını 15 Temmuz darbe girişiminde milletimizin destansı direnişiyle tüm dünyaya gösterdik. Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için yapılan her hamle bizleri daha da güçlendirdi. Her hâl ve şart altında milletimize, demokrasiye, millî iradenin üstünlüğüne inandık.

Yeni Şafak 25. Yıl Özel Sayısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaleme aldığı makale.

Halkımızın da desteği ve teveccühüyle yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha aydınlık yarınlar, daha büyük hedefler için daha çok çalışmak üzere yeni bir başlangıç yaptık. 2023 hedeflerimize vatandaşlarımızdan aldığımız güç ve destekle yürüyoruz.

Son yıllarda bölgesel ve küresel alanda önemli aktör haline gelen ülkemiz demokrasinin vazgeçilmez unsuru medyada da çeşitliliğe sahip, özgürlükçü bir ortamın oluşması yönünde önemli aşamalar kat etti.

Bizler milletimizle kucaklaşma ve milletimize hizmet etme onurunu yaşarken; meslek ahlâkını, kişi hak ve özgürlüklerini ilke edinen basın-yayın organlarımız da bir taraftan kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirdi, bir taraftan da vatandaşlarımızın sesi oldu.

Yeni Şafak gazetesi de bu doğrultuda üstlendiği büyük sorumluluğu başarıyla taşımış, bizleri her zaman gururlandırmıştır. Yayına başladığı ilk günden beri Büyük Türkiye mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan Yeni Şafak ailesine teşekkür ediyorum.
Yeni Şafak gazetesinin sorumluluklarının bilincinde olarak hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdüreceğine inanıyorum.

Başta Albayrak ailesi olmak üzere, Yeni Şafak gazetesini 25. yıla ulaştıran ve bundan sonra da başarılı çalışmalarına devam edeceğine inandığım, emeği geçen herkesi tebrik ediyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında yeni gelişme! Acun Ilıcalı açıkladı: Kırmızı takımdan mavi takıma transfer! Borsa günü düşüşle tamamladı! İşte en çok işlem gören hisseler...
Sonraki Haber