Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili flaş gelişme

Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Arabistanlı 6 şüpheli için ikinci iddianame düzenlendi. İddianamede bulunan 6 kişiden 2'sinin tasarlayarak, canavarca hisle ve kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2. iddianame hazırlandı. 6 şüphelinin yer aldığı iddianamede 2 şahıs hakkında tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Ahmet Kaşıkçı geçen yıl 2 Ekim 2018'de ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'na girdi. Bir daha da kendisinden haber alınamadı.

Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'dan gönderilen bir tim tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Cesedi, tüm aramalara rağmen bulunamadı.

11 Suudi yetkili, ülkelerinin başkenti Riyad'da mahkemeye çıktı. Ancak olayın asıl sorumlusu olduğu iddia edilen, Muhammed Bin Salman'a en yakın isimlerden Suud el Kahtani yargılanmadı.

Saran'dan Fenerbahçelileri heyecanlandıran sözler: Ne sabır ne süre... 19 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Akdeniz'de gece vakti deprem!
Sonraki Haber