Cemal Enginyurt, 22 yıl önce Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'na saldırmıştı!

Canlı yayında üzerine yürüdüğü gazeteci Latif Şimşek'i korumasına dövdürten Demokrat Parti Ordu milletvekili Cemal Enginyurt'un 22 yıl önceki sabıkası gündeme geldi. Enginyurt, 2000 yılında cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan dönemin Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nu darbetmişti. Ordu milletvekili bu saldırısı nedeniyle 2009 yılında cezaevine girmişti.

Dün gece ekranlara gelen tartışma programında Demokrat Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek'in tartışması damga vurdu. İki isim canlı yayında yumruklaşmanın eşiğine geldi.

ENGİNYURT'UN KORUMASI, LATİF ŞİMŞEK'E SALDIRDI

Gerginlik üzerine programa ara verildi. Sunucu Ardor, yayını tekrar açtığında Enginyurt ve Şimşek, stüdyoda görülmedi. Ardor, izleyicilerden özür diledi ve programa verilen arada Enginyurt'un korumasının Şimşek'i darbettiğini söyledi. Enginyurt'a tepki yağarken TV100 kamera arkasındaki kavgayı da yayınladı. Videoda, Enginyurt'un uzun bir süre Şimşek'e karşı hamle yaptığı ancak araya girenler yüzünden başarılı olamadığı görülüyor. Ancak görüntülerin devamında Enginyurt'un korumasının Şimşek'i darbettiği anlar yer alıyor.

YILLAR ÖNCE BAKAN SADİ SOMUNCUOĞLU'NU DARBETMİŞTİ

Cemal Enginyurt ile ilgili dikkat çeken bir olay yeniden gündeme geldi. 16 Mayıs 2000 tarihinde yapılan 10. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde dönemin hükümet ortakları; DSP, MHP ve ANAP Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ahmet Necdet Sezer ismi üstünde anlaşmaya varmışlardı. Ancak bu karara tepki gösteren dönemin MHP'li devlet bakanı Sadi Somuncuoğlu Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Somuncuoğlu, cumhurbaşkanlığı için aday olmak istemiş; ancak koalisyon hükümetinin çıkaracağı ortak adayı destekleyen parti yönetimi, buna karşı çıkmıştı. Parti yönetimine rağmen adaylık süresinin bitimine bir saat kala başvuru için TBMM'ye gelen Somuncuoğlu, bazı milletvekillerinin zor kullanmaya varan engeliyle karşılaşmıştı. Ordu milletvekili Cemal Enginyurt ile Yozgat milletvekili Ahmet Erol Ersoy, Sadi Somuncuoğlu'nun aracının önünü kesmiş, yaşanan arbedede Somuncuoğlu'nun koruması yumruklanmıştı.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber