‘TÜRK MİLLETİNE ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA YAPACAĞIM’

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı...

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği röportajda ABD ve Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptığı saldırıları, Joe Biden yönetimininin yeni Türkiye stratejilerini, Girit ile Suriye’deki hamleleri, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz'deki girişimlerini, İstanbul Gemisi’nin önemini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçak gemisi projesininin detaylarını masaya yatırdı. 

"TÜRK HALKI FETÖ DENEN ZALİM EMPERYALİZM UŞAĞINI NASIL GÖRMÜYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM!" 

Balyoz Davası'nın 10. yıl dönümünde 11 Şubat günü Türk milletine sürpriz yapacağını belirten Cem Gürdeniz, önemli bir açıklama yapacağının altını çizerek, "Basının %90’ı o dönemde alkış tuttu. 11 Şubat’ta canlı yayında o gece yaşananları anlatacağım çok önemli bir açıklama yapacağım. Türk milletine bir sürprizim olacak. 11 Şubat akşamı saat 21:00’de YouTube kanalındaki canlı yayını izleyin. Tutuklanmamızın 10. yılı. Türk tarihinin unutamayacağı alçak bir saldırıdır.  Unutmamız mümkün değildir. Türk halkı bunu o gün nasıl hazmetti çözemedim. Ertesi gün yer yerinden oynamalıydı. Türkiye’nin 163 Atatürkçü generali, amiral subayı tutuklandı, sahte delillerle... Bu alçak olayı unutmamız mümkün değil. Türk milleti bu alçaklığı unuttuğu gün çöker. Bu büyük millet bu alçaklığı nasıl görmüyor. FETÖ dönen zalim emperyalizm uşağı, alçak örgütün ezoterik örgütün bu pisliğini bu halk nasıl görmüyor diye kahroldum. Orada yapılan hatayı 15 Temmuz’da halkımız ödedi." ifadelerini kullandı.

"İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELERLE YUNANİSTAN İLE HİÇBİR ŞEY ELDE EDEMEYİZ"

Mavi Vatan'da yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Gürdeniz, "Temmuz ayı Türkiye’nin deniz yetki alanları Mavi Vatan için büyük krizleri göze alabileceği bir dönemdi. Gerek Libya’daki gelişmeler, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin Rodos’un güneyindeki alanlar konusunda. Kıta sahanlığımız içinde Oruç Reis’in sismik araştırmaları vardı. Türkiye ile Yunanistan’ı tırmanma şeklinde karşı karşıya getirdi. Türkiye burada 20 Temmuz’da Almanya’nın bir yerde hakemliği paralelinde iyi niyet gösterisinde bulundu. Yunanistan bunu çok kötü kullandı, gitti Mısır ile anlaşma yaptı. İstikşafiler ilk o zaman başlayacaktı. Bugüne kadar pek çok sayıda istikşafi görüşme yapıldı, en son 2016’da 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kesilmişti. Bu süreçte 20 Temmuz’da Türkiye NAVTEX’i geri çekip gemiyi limana geri getirdiğinde herkes ümitlendi, ben o zaman da karşıydım. İstikfşai görüşmelerle Yunanistan ile hiçbir şey elde edemeyiz. Çünkü mağdur olan taraf Türkiye. Bakacak olursak hükümetin özellikle Eylül ayından sonra ve ABD’de Biden’ın seçilmesinden sonra deniz alanlarında durağan bir döneme girdiğini görüyoruz. Bu bir geri çekilme mi, taktik geri çekilmesi mi onu bilmiyoruz. Dışarıdan görülen Türkiye, AB’ye ve ABD’ye üst üste iyi niyet mesajları vererek, Oruç Reis’i ve Barbaros’u Akdeniz’den çekerek, S-400 ve F-35 olaylarında yeni fikirler ileri sürülmesiyle bir geri çekilme dönemine girdiğini değerlendiriyorum. Bunun bir taktik olduğunu dilerim. Çünkü; Türkiye Akdeniz’de geri çekilmesi gereken bir ülke konumunda değil. Şu an Mavi Vatan, 2019 ve 2020’deki güçlü iddialı döneminden pasif bekleyiş dönemine girmiş durumda. Burada AB’nin ve Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’nin özellikle MTA ve TPA’daki yöneticilere yaptırım kararı, ABD’nin kısıtlı da olsa CAATSA yaptırımlarını uygulama kararı ve önümüzdeki dönemde mevcut iktidar partisini zora sokacak ABD’deki bazı davaların başlama süreçleri, dolarizasyon operasyonları gibi bir dolu faktörler var. Türkiye Cumhuriyeti, bu tip taktik veya kısmen stratejik seviyede meydan okumalara cevap verecek güce sahip. Geri çekilmemek lazım. Mustafa Kemal gibi düşünmek lazım. Emperyalizm her dönemde Türkiye’ye saldırdı. Şimdi de saldırıyor. Burada taktik manevralar nedeniyle ulusal onurdan asla feragat etmemek lazım. Türkiye bugün Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın azgın, frenlenemez istekleri karşısında asla taviz vermemeli. Yunanistan’a bakın Türkiye’nin istikşafi teklifi, uluslararası Doğu Akdeniz konferansı toplama teklifi bunlar geri çekilme emareleri. Biz aynı ligte ülkeler değiliz. Bizim ligimizde onları kıyaslayamayız bile. 10 milyonluk mendil kadar Yunanistan, kalkıp AB ve ABD üzerinden Türkiye’ye ayar vermeye çalışıyor, bu kabul edilebilir bir şey değil." dedi.

"ABD'NİN ÇÖKÜŞÜNÜN YANSIMALARI KÜRESEL OLACAK"

ABD'nin yeni Biden yönetimi ile AB'nin Türkiye'ye karşı planlarının detaylarına değinen Gürdeniz, yeni hamlelere dikkat çekerek, "AB’nin Türkiye’ye saldırıları bitmez. Bu Türkiye’nin coğrafyasından ve tarihinden kaynaklanan bir durum. Türkiye ile AB’nin dostane bir tutum sergileyeceğine inanmak tarih ve jeopolitik bilmemektir. AB yaşlanıyor ve kendisini savunacak gücü yok. AB’deki refah toplumları için kendi kanını ve canını, vatanı ve idealleri için feda edebilecek bir gençliği yok. AB’nin güçlü bir güvenlik şemsiyesine ihtiyacı var. Fransa tek başına bunu sağlayamaz, nükleer olmasına rağmen. İngiltere felaketi gördü BREKXIT ile kaçtı gitti. Almanya durumu çok iyi görüyor, siyaseten güçlü. Ancak silahlı kuvvetleri yetersiz. Silahlı kuvvetleri yeterli olsa bile ABD’nin son 70 yılda oynadığı rolü oynayacak duruma gelmesi en az 20 yıl. Ortada büyük bir boşluk var. Biden ‘Almanya’daki askerimizi geri çekmiyoruz’ dedi. Demekki Almanya’yı yine burnundan halkayla, Avrupa’yı burnundan hakayla ABD eline geçiriyor demektir. Tekrardan Rusya tehdidini büyüterek, gerektiğinde Rusya’yı kışkırtarak Rusya’yı Avrupa’ya tehdit olmaya teşvik ederek Avrupa’daki ABD güçlerinin devamlılığı sağlanacak. NATO Genel Sekreteri ‘Artık NATO’nun doğuya bakma zamanı gelmiştir’ demişti. Demokratik, küresel ve demokrasiyi destekleyen ülkelerle NATO, bir araya gelme mesajını verdi. Japonya’yı, Singapur’u ve Avusturalya’dan bahsediyor. Gelecekte küresel NATO’yu görmeye hazır ol. Asya yüzyılı başladı. ABD zor durumda, çökmüş bir imparatorluğun başkentinde parlamentosuna girildi. Bunun yansımaları küresel olarak ortaya çıkacaktır. ABD, düşmanı olmadan yaşayamaz. Türkiye en büyük tehdidi ABD'den görüyor.” sözleriyle belirtti.

Cem Gürdeniz’in açıklamlarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti! SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE! Şaban Sevinç, Atatürk'e 'rahmetli' denmesinden rahatsız oldu!