'Cehennem Necati' Çeşme'de yakalandı

'Cehennem Necati' olarak tanınan suç örgütü lideri Necati Arabacı Çeşme'de yakalandı. Hakkında"resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıl 7 aylık hapis cezası bulunan Arabacı, adliyeye sevk edildi. Adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanan Arabacı, Buca Cezaevi'ne gönderildi.

Çeşme gişelerinde dün saat 16.00 sıralarında Genel Bilgi Taraması (GBT) denetimi yapan Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ile Asayiş Büro Amirliği ekipleri, lüks bir otomobili durdurdu.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Otomobildeki hakkında 'resmi evrakta sahtecilik' suçundan 2 yıl 7 ay hapis cezası bulunan 'Hells Angels' çetesinin lideri Necati Arabacı, gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından bugün öğlen adliyeye sevk edilen Arabacı, tutuklanıp, Buca Cezaevi'ne gönderildi.

İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü daha önce de İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Muğla, Artvin ve Trabzon'da, Hells Angels Motosiklet Kulübü Başkanı Necati Arabacı'nın liderliğini yaptığı suç örgütüni çökertmek için operasyonlar düzenlemişti.

NECATİ ARABACI KİMDİR?

14 Şubat 1972'de Köln'de doğdu. Asıl mesleği sebze-meyve tüccarlığı olan Necati Coşkun Arabacı, motor kullanmaya başlaması sonrası 1990'da Hells Angel's (Cehennem Melekleri) kulübüne üye oldu. 'Kapıcılar' adı altında kendine bağlı Türk motorcular sayesinde kulüp içindeki gücünü artırdı.

1999 yılından sonra Köln, Leverkusen ve Molorca'daki gece kulüplerinden mafya lideri Strohmanner adına haraç almaya başladı. 2002'de haraç, suç örgütü kurma, gasp, fuhuşa zorlama, insan ticareti gibi suçlardan 9 yıl hapse çarptırıldı.

Cezasını çektikten sonra Almanya'dan sınır dışı edilen ve İzmir'e yerleşen Necati Coşkun Arabacı'nın sahte Bulgar pasaportu ile 2013 yılı ve sonrasında pek çok kez Almanya'ya giriş çıkış yaptığı tespit edildi. Arabacı hakkında 2015 yılından bu yana AB genelinde tutuklama kararı bulunuyor.

Dünyaca ünlü motorsiklet kulübü Hells Angels'ın Avrupa ayağının başına Necati Arabacı getirilmişti. İsmi sık sık yasadışı olaylarla gündeme gelen grubun Avrupa lideri, İzmir'de yaşayan Necati Arabacı olmuştu. 'Cehennem Necati', grubun eski lideri Frank Hanebuth'un İspanya'da tutuklanmasının ardından lider olarak seçildi. Almanya'dan sınır dışı edilmeden önce Köln'de yaşayan Arabacı, Köln'ün yeraltı dünyasında 'baba' olarak anılıyordu.

NECATİ ARABACI KAÇ YAŞINDA?

1972 doğumlu olan 'Cehennem Necati, 2020 yılı itibariyle 48 yaşındadır.

NECATİ ARABACI HANGİ SUÇLARI İŞLEDİ?

Türkiye'ye iadesi sırasında tüm Schengen ülkelerine girişi yasaklanan ve Interpol'ün sürekli takip ettiği 'Cehennem Necati'nin son olarak İspanya'nın Mallorca kentinde yaşayan Hells Angel's lideri Frank Hanebuth ile iletişimi tespit edildi. "Ferrarim ile İzmir'de dolaşmak değil Avrupa'da güç sahibi olmak istiyorum" diyen Arabacı'nın, 2018 yılında Hanebuth ile birlikte Mallorca'daki tüm gece kulüplerini haraca bağlama planı yaptıkları ortaya çıkmıştı.

SAVCIYA KİRALIK KATİL

1980'li yıllarda palazlanan çete, bulundukları kentleri 'cehennem'e çevirdikleri için bu isimle anılıyordu. Beğenmediği herkesi hedef alabilen çetenin haraç alma, mekan basma, şiddet gibi sabıkaları saymakla bitmedi. 2014'te Necati Arabacı, 'Hells Angel's Bodrum MG' adıyla çetenin Köln şubesini kurdu. Türkler dışında kimseyi gruba dahil etmedi. 2016'ya kadar rakip çetelerle silahlı çatışmalara girdi.

Organize suç çetesi oluşturmak, kadın ticareti, tehdit ve şantaj suçlarından aranan suç örgütü lideri, 2002'de Köln Başsavcılığı'nın yönetiminde özel tim polislerinin yaptığı baskınla yakalanmış ve yargılama sonucu 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bochum Cezaevi'ne gönderilen Arabacı'nın buradan baskını bizzat yöneten Başsavcı Jürgen Botzem'ı öldürmesi için kiralık katil görevlendirdiği iddia edilmişti.

Yakın koruma altına alınan başsavcı, psikolojik baskı altında olduğunu belirterek 2004'te görevinden ayrılmış, Arabacı da 2007'de sınır dışı edilmişti. Başsavcı bütün bu yaşananlar sonrası eşini alarak Almanya dışına taşınmış ve tehditler nedeniyle sık sık adres değiştirmek mecburiyetinde kalmıştı.

Samet Akaydin yaptığı şok hatayla Fatih Terim'i ve takımını yaktı MİT'in istihbarat desteği ile 2 DEAŞ’lı sözde sorumlu yakalandı! 15 Temmuz gazilerinin maaşları kesildi mi?
Sonraki Haber