Çalışana ısınma yardımı desteğinde yeni detaylar ortaya çıktı! Son gün belli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yürürlüğe giren çalışana ısınma desteği yardımı kapsamında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bugün desteğin son günü belli oldu.

Ekim ayında gerçekleştirilen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan torba yasa kapsamında bilindiği üzere çalışana da birtakım destekler sunulmaya başlanmıştı. Bu destekler kapsamında ısınma desteği de sağlamaya başlamış olan hükümetin aldığı karar TBMM’de onaylandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi. Bu karar doğrultusunda çalışanlar verilecek olan ısınma desteğinin detayları da belli olmaya başladı.

Doğalgaz başta olmak üzere elektrik ve odun gibi diğer ısınma desteklerini de kapsamına alan yeni düzenleme kapsamında işçilere verilecek olan ısınma desteğinin sadece belirli bir süre ile vergiden muaf olabileceği öğrenildi. Bu kapsamda bu süreyi hatırlatan ilgili bakanlık, kış aylarında vergi muafiyeti için işverenleri, işçileri desteklemeye davet etti.

1.000 LİRAYA KADAR ISINMA DESTEĞİ ALABİLMEK MÜMKÜN

Çıkan son torba yasa kapsamıyla birlikte özel ve kamu sektöründe çalışan kişilerin kış aylarında tükettiği doğalgaz, elektrik ya da odun gibi ısınma giderlerinin işverenler tarafından karşılanabilmesi mümkün hale getirildi. Bu kapsamda 1.000 TL’ye kadar ısınma desteği verecek olan işverenlerin bu tutara kadar olan sigorta primlerinden de muaf olacağı ortaya çıktı.

Yapılacak olan 1.000 TL’lik ısınma yardımı kapsamında asgari ücretlinin ve çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 liralık gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 liradan vazgeçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu rakamı halihazırda çalışanların maaşına eklemişti. İşverenin vereceği ek ısınma desteği ile bu kışın daha kolay geçmesi bekleniyor.

DESTEK BELİRLİ SÜRE İÇİN GEÇRLİ OLACAK

Destek kapsamında sadece ısınmayı değil, yemek ücretini de vergi muafiyetine tabi tutan hükümet, çalışanlara verilecek nakit yemek ücretleri için vergi muafiyeti sağlayacağını duyurmuştu. Bu kapsamda yemeği 51 TL ve artı Katma Değer Vergisi (KDV) olmak üzere olarak ücretlendiren hükümet, bu muafiyetlerin son tarihini açıkladı.

İşverenlere işçilerini desteklemesi için sağlanana muafiyetlerin sadece belirli bir süre için geçerli olduğu öğrenildi. Bu kapsamda işverenler yalnızca 30 Haziran 2023 tarihine kadar verdikleri desteklere karşılık muafiyet alabilecek. Desteklerin elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olması halinde muafiyetten yararlanabilecek olan işverenler, aynı zamanda 1.000 TL’ye kadar olan giderleri muaf olarak gösterebilecek. Son olarak hükümet bu ödemeler, mevcut ücretlere ilave olarak yapıldığı halde muafiyet sağlayacak.

Hesabınızı kontrol edin! O ödemeler hesaplara yatırılıyor! Valilikten kuvvetli yağış uyarısı geldi! Bakan Bayraktar tarih verip duyurdu: Karadeniz'de petrol müjdesi!
Sonraki Haber