Çağlayan'da karantina ve kapatılan mahkeme yok! Başsavcılık yalanladı...

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda korovirüse rastlandığı haberleri bizzat başsavcılık tarafından yalanlandı. Başsavcılık açıklamasında, "Panik oluşturmaya yönelik dezerformasyon amaçlı haberler, gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Çağlayan Adliyesi’nde, koronavirüse rastlanıldığı haberleri bizzat başsavcılık tarafından yalanlandı.

Başsavcılık yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

”Bugün itibari ile bir kısım basın yayın organları ve internetnet sitelerinde yayınlanan ”Çağlayan Adliyesi Karantinaya alındı”, ”Kim var kim yok karantinaya alındı.”, ”17.Ağır Ceza Mahkemesi Karantinaya alındı.” şeklindeki haberler nedeni ile bu açıklamanın yapılmasında zorunluluk duyulmuştur.

İstanbul Adliyesi’nde, koronavirüs salgın hastalığı ile ilgili,tüm tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda, dezenfekte çalışmaları yapılmakta, personel ve vatandaşların adliye giriş kapılarında, ateş ölçen cihazlarla ölçümleri de yapılmaktadır.

FETÖ SOSYAL MEDYA HESAPLARI PAYLAŞIYOR!

Açıklamaya konu  FETÖ’nün sosyal medya hesaplarında da yoğun biçimde paylaşılan,  vatandaşlar nezdinde panik oluşturmaya yönelik dezerformasyon amaçlı haberler, gerçeği yansıtmamaktadır.

Adliye bünyesinde,karantina sevebiyle kapatılan herhangi bir mahkeme olmadığı gibi, ilgili mahkeme çalışanlarının test işlemleri, devam etmekte. Gerekli tedbirler alınmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı"

HSK’DAN SON DAKİKA KARARI: ADLİYELERDE ESNEK ÇALIŞMA TALİMATI VERİLDİ

Öte yandan, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz, tüm adli mercilere ‘adliyelerde esnek çalışma’ talimatlı bir yazı gönderdi.

Yazıda, kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde ve ihtiyacı karşılayacak kadar asgari personelin bulundurulması şartıyla kamu görevlilerine uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin uygulanabileceği belirtildi

Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Ekipler bölgeye sevk edildi Ankara'da aranan 1158 kişi yakalandı CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar!
Sonraki Haber