Cabrio araç nedir? Türkiye'de satılan en iyi cabrio otomobiller

Halk arasında ‘üstü açık araba’ olarak bilinen cabrio araçlar, tavanı açılıp kapanabilme fonksiyonuna sahip araçlardır. Özellikle Avrupa’da çok rağbet gören cabrio araçlar, tavanının tamamen saklaması sayesinde özel bir sürüş deneyimi sunmaktadır. Haberimizde cabrio otomobilleri daha yakından tanırken, otomobil markalarının Türkiye’de sattığı en güzel cabrio otomobillerini inceleyeceğiz.

Halk arasında ‘üstü açık araba’ olarak bilinen cabrio araçlar, tavanı açılıp kapanabilme fonksiyonuna sahip araçlardır. Cabriolet yada Convertible olarak da adlandırılan cabrio araçlar da genellikle sportif bir hava bulunmaktadır. Avrupa ülkelerinde ve Batı ülkelerinde de yoğu ilgi duyulan cabrio otomobillerin farklı çeşitleri ve kendine has teknik özellikleri bulunmaktadır. 

AFAD yıkılan bina sayısını açıkladı! Deprem uzmanından korkutan uyarı geldi! DEM’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç adını sildi Fenerbahçe penaltılarda yıkıldı, yarı final kapısı kapandı! Fenerbahçe'de tur gitti taraftarda öfke dinmedi: Neden Fred? Tokat'ta akşam vakti korkutan deprem! Diğer şehirlerden hissedildi