Büyükelçi Sybiha'dan Katyuşha sitemi! Ukraynalı turist istenmiyor mu?

Ukrayna Büyükelçisi, Rus Eğitim ve Kültür Derneği tarafından organize edilen 1-9 Mayıs Zafer Bayramı etkinliğine Alanya Belediyesi'nin araç vererek desteklemesine sitem etti. Büyükelçi Sybiha, "Alanya’daki Türk dostlarımızın yanıltıldığını düşünmek istiyorum. Alanya Belediyesinin provokatif eylemi desteklemesi milyonlarca Ukraynalıların duygularına saygısızlık göstergesidir. Gerçekten güzel Alanya’da Ukraynalı turist artık istenmiyor mu?" dedi...

Alanya’da Rus Eğitim ve Kültür Derneği tarafından organize edilen ve Alanya Belediyesi tarafından araç desteği verilen 1-9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamasında çalınan Sovyet savaş şarkısı "Katyusha", adeta diplomatik krize yol açtı.

UKRAYNA'NIN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİNDEN ALANYA BELEDİYESİNE SİTEM VAR!

Özellikle Ukraynalı yerleşiminin de son derece yoğun olduğu Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi’nde, Rusların zafer şarkısınıb çalındığı üstü açık araçla tur atma görüntüsünün yer aldığı videoyu paylaşan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, sitem dolu bir mesaj yayımladı.

“BU UKRAYNALILARI DEĞERLERİNE SAYGISIZLIK GÖSTERGESİDİR!”

Büyükelçi, sosyal paylaşım hesabı twetter üzerinden “Alanya’daki Türk dostlarımızın yanıltıldığını düşünmek istiyorum. Alanya Belediyesinin provokatif eylemi desteklemesi milyonlarca Ukraynalıların duygularına saygısızlık göstergesidir. Gerçekten güzel Alanya’da Ukraynalı turist artık istenmiyor mu?” yazdı.

“KENDİ TARİHİMİZA HAKARETTİR!”

Öteyandan,Kırım Tatar Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karay’da,yine sosyal medya hesabından
”Bu hareket bu Türk halkları ve Ukraynadan başka Baltık ülkeleri, Polonya Romanya, Çekya Slovakya Macaristan vb bir çok ülkeye ve halkına, Kızıl Ordunun katliamlarına maruz kalmış milyonlara, her şeyden önce kendi tarihimize hakarettir.” şeklinde bir açıklama yaparak, Alanya’da yaşanan zafer kutlamasını eleştirdi.

Malatya'da deprem oldu Yıl sonu dolar ne kadar olacak? Merkez yeni dolar tahminini paylaştı Dursun Özbek ve ikna heyeti Mehmet Büyükekşi ile görüşecek!
Sonraki Haber