Bursa Bayram Namazı Saati 2021! Kurban Bayramı namazı saat kaçta?

Bursa Bayramı Namazı Saati 2021! Kurban Bayramı yaklaşırken Diyanet İşleri Başkanlığı da il il bayram namazı vakitlerini yayınladı. Bayram namazını Bursa'da kılacak olan vatandaşlar da namaz vaktini araştırmaya başladı. İşte Bursa Bayram Namazı saati...

Bursa'da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? 2021 Kurban Bayramı namazı saatleri belli oldu. Diyanet bayram namazı saatlerini açıkladı. İşte Bursa bayram namazı saati 2021!

BURSA'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Bursa 2021 Kurban Bayramı namaz saati 06:25 olarak açıklandı.

2021 Kurban Bayramı'nda bulundukları il ve ilçelerde bayram namazı kılacak vatandaşlar sonrasın kurban ibadeti için kurban kesim yerlerine akın edecekler.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kurban kesim yerlerinde uygulanacak pandemi kuralları çerçevsinde kurbanlarını kesecek olan vatandaşların bu kurallara riayet etmeleri gerekiyor.

Bayram namazı cemaatle kılınan bir namazdır. Bursa'da bayram namazı kılacaklar için Bursa 2021 kurban bayramı namazı saati haberimizde.

CEMAATLE NAMAZ KILMANIN HÜKMÜ NEDİR?

Namazda cemaatin önemini simgeleyen çok sayıda hadis bulunuyor. Bunlardan birinde de Hz. Peygamber (sav.), "Üç kişi bir köyde ya da kırda bulunur ve namazlarını cemaatle birlikte kılmazlarsa, şeytan onlara hakim olur. Öyleyse cemaatten ayrılma. Çünkü kurt sadece sürüden ayrılan koyunu yer." (Ebû Dâvûd, Salât, 47) diye buyurmuştur.

Bir diğer hadiste ise, "Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, ateş yakılması için odun toplanmasını emretmeyi, daha sonra da namaz kılmak için ezan okunmasını, daha sonra da bir kimseye emrederek imam olmasını, sonra da cemaatle namaza gelmeyenlere gidip evlerini yakmayı düşündüm." (Buhârî, Ezân, 29, 34; Müslim, Mesâcid, 251-254) sözlerini söyleyerek cemaati terk edenlere ciddi bir uyarıda bulunmuştur.

Üsküdar'da öğrenci servisi kaza yaptı: Yaralılar var Deprem nedeniyle üniversitede ara sınavlar ertelendi BİM'den ucuza otomatik Espresso kahve makinesi!
Sonraki Haber