Buradan size ekmek çıkmaz! Bakan Ersoy gerekli cevabı verdi...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, canlı yayına katıldığı televizyon programında İstanbul'un fethine ilişkin sözleri sırasında "işgal" kelimesini kullandı. Bu ifade özellikle sol haber portalları, FETÖ'cü hesaplar ve Davutoğlu'na yakın isim ve hesaplarca bilinçli yapılmış gibi gösterilmek istendi. Ancak kötü niyetli bu kişilere buradan ekmek çıkmayacağı, Bakan Ersoy'un ve basın müşavirinin açıklamaları ile çok net şekilde anlaşıldı..

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NTV'ye verdiği özel röportajda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Programda Atatürk Kültür Merkezi'ne ilişkin bilgiler ve bir kültür sokağı inşa edileceğini belirten Bakan Ersoy, bu sırada İstanbul'un fethinden bahsederken sehven "işgal" kelimesini kullandı. Ancak Ersoy, hemen bu ifadeyi düzeltti. 

Ancak sol haber portalları, FETÖ'ye yakın hesaplar ve ne yazık ki Davutoğlu'na yakın isim ve siteler üzerinden Bakan Ersoy'a saldırı başlattı. Bu manidar durumu Hasan Kaçan iki cümle ile özetledi. 

Kötü niyetli ve linç amaçlı bu saldırılar üzerine Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından "Katıldığım canlı yayında tamamen dil sürçmesinden kaynaklı yaşanan durumu yayında düzelttim ancak tekrar paylaşmakta fayda görüyorum. Önümüzdeki günlerde fethin şanına yakışır bir anma programı gerçekleştireceğimizin haberini de vermek istiyorum. Hayırlı sahurlar." açıklaması yaptı.

Bakan Ersoy'un basın müşaviri Selim Terzi ise sosyal medya hesabından paylaştığı "Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı canlı yayında ‘fetih’ yerine sehven kullandığı ‘işgal’ kelimesini hemen düzeltmiştir. İçinden geçtiğimiz zorlu günlerde, bu durumu farklı boyuta taşımak doğru değildir." mesajı ile bir nevi "Buradan size ekmek çıkmaz" dedi.

Terzi, mesajında Bakan Ersoy'un programda sehven söylenen ifadeyi düzelttiği anlara ilişkin görüntüyü de paylaştı... 

26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! İstanbul geneli uygulama yapıldı! İşte Candaş Tolga Işık'ın çok konuşulan Kılıçdaroğlu esprisi
Sonraki Haber