"Bunları yayınlamazsanız namuslu değilsiniz"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Haber Global'de yayınlanan 40 programının konuğuydu. Jülide Ateş'in yönelttiği 40 soruya yanıt veren Perinçek, "Herhangi bir gizli servise çalıştınız mı?" sorusuna sinirlendi. Ateş'e “Siz hangi cesaretle ülkenin en karakterli insanına bu soruyu sorabiliyorsunuz” diyen Perinçek, "Bunları yayınlamazsanız siz namuslu değilsinizdir" ifadesini kullandı.

This browser does not support the video element.

Haber Global'da her perşembe akşamı yayınlanan 40'ın 17 Eylül konuğu Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ti. 

Yapımcılığını BBO Yapım’ın üstlendiği programda Jülide Ateş, Perinçek'e 40 soru yöneltti. 

Perinçek'in sorular karşısında zaman zaman sinirlendiği görüldü. 

Doğu Perinçek'in en çok sinirlendiren soru ise FETÖ'den cezaevinde yatan istihbaratçı Enver Altaylı'nın iddiaları ekseninde yöneltilen "Doğu Perinçek herhangi bir gizli servise çalıştı mı?" sorusu oldu. 

Jülide Ateş'in soruyu yöneltmesinin ardından Perinçek sinirlenerek, "Bunu ancak gizli servislerin elemanları bana sorar başkası soramaz! Siz bunu hangi cesaretle ülkenin en karakterli insanına bu soruyu sorabiliyorsunuz." dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Vereceğim cevap budur! Vatan Partisi o Amerika’nın bütün planlana bozan partidir, Ermeni soykırımını yok eden partidir, Silivri duvarını yıkan partidir, PKK’nın Fetö’nün üzerine Türkiye’nin yürümesini sağlayan partidir, onun için Amerika’nın acısı vardır, CIA’nın acısı vardır, MİT içindeki CIA görevlilerinin acısı vardır! Siz de aynı acıyı paylaşıyor musunuz da bu soruyu soruyorsunuz? Bunları yayınlayacaksınız. Bunları kesemezsiniz. Bunları yayınlamazsanız siz namuslu değilsiniz. Bunları yayınlamazsanız sizin gazetecilik namusunuz yoktur" 

Jülide Ateş ile Doğu Perinçek'in söyleşisinde öne çıkan diğer soru ve cevaplar ise şöyle:

DOĞU PERİNÇEK DERİN DEVLET Mİ?
JÜLİDE ATEŞ: Doğu Perinçek derin devlet mi?
DOĞU PERİNÇEK: Hayır. Alakası yok. Doğu Perinçek derin devletin 14 yıl hapishanelerinde yatmış. 5 kuşakla Türkiye’de hapis yatmış tek adamım. 70-80-90-2000, en son balyozla Ergenekonla hapis yatmışım 14 yıl. Demek ki ben devrin devlet açısından iflah olmaz, sürekli hapislere atılması gereken bir adamım.

İMAMOĞLU AMERİKAN PROJESİ Mİ?
JÜLİDE ATEŞ: Ekrem İmamoğlu Amerika projesi mi?
DOĞU PERİNÇEK: Ben bu proje lafını hiçbir şekilde kullanmıyorum ama Ekrem İmamoğlu’nun Atlantik programlarını savunduğu çok açık, İstanbul Ankara’dan yönetilmez diye başladı! Bu tamamen Amerika programı. Ankara ne? Milli devletin merkezi! Çalışmalarına Fener Patrikhanesi’nde başladı. O da Amerika siyaseti yani Türkiye’de İstanbul Belediye Başkanı olan insan, kalkıp da Fener Patrikhanesi’nde siyasete başlar mı? Bakıyoruz bütün belediyeye HDP’nin PKK’nın elemanlarını alıyor, dolduruyor. Bu da Amerika projesi! Demin söylediğiniz çok önemli. Bugün CHP, İyi Parti, HDP; İmamoğlu zaten CHP’nin parçası, Abdullah Gül, Davutoğlu, Babacan bir cephede toplandı. Bu cephe Biden tarafından da kurgulanmıştı zaten. Her şey apaçık ortada! Demek ki ben gerçekleri söylemişim!

TAYYİP ERDOĞAN KELLE KOLTUKTA FETÖ İLE SAVAŞIYOR!
JÜLİDE ATEŞ: Fetö’nün siyasi ayağı bugün kim ya da kimlerdir?
DOĞU PERİNÇEK: Bugün Fetö ile kim beraberse onlar! Fetö’nün siyasi ayağını nerede arayacaksınız şimdi? Demin söylediniz isimleri saydınız CHP, İyi Parti, HDP, ondan sonra Fetö artıkları, Abdullah Gül, Davutoğlu, Babacan bir cephe kurmuşlar ben siyasi ayağı diye Fetö’nün içinde örgütlü anlamadım soruyu onu bilmiyorum ama bugün Fetö ile beraber siyaset yapan ve Amerikan planlarında rol alan güçler var, onlara bakacağız! Geçmişte Fetö ile Türkiye’yi yöneten, koalisyon kuran bir Tayyip Erdoğan yönetimi oldu, ama onlar bunun özeleştirisini yaptılar ve bir savaşa başladılar onlarla. Yani Tayyip Erdoğanlar Fetö ile savaşıyor. Şimdi Fetö’nün siyasi ayağını, Fetö ile savaşan, Fetö’yü hapislere tıkan Fetö darbesine karşı kelle koltukta olanlar arasında mı arayacağız, yoksa bugün Fetö ile yanyana Amerikan planlarında Tayyip Erdoğan’ı devirme komploloruna katılanlar arasında mı Fetö’nün siyasi ayağını arayacağız? Siyasi ayak ararken eylemlere bakmak lazım. Geçmişle ilgili siyasi ayak diyemeyiz ona; bir koalisyon oldu Fethullah cemaati ile Tayyip Erdoğan Türkiye’yi bir süre beraber yönettiler, bizi hapislere attılar, biz onların hapishanelerinde yattık. Ama sonunda Tayyip Erdoğan bunun öz eleştirisini yaptı. Onlarla savaşa girdi. Kelle koltukta onlarla savaşıyor. Onlar da Tayyip Erdoğan’ın devirmeye kalktı. O gece darbe başarılı olsaydı, Tayyip Erdoğan’la Doğu Perinçek herhalde şu anda mezarda olacaklardı! Siyasi ayağı ararken gerçeklerin içinde aramak lazım.

"LGBT’Lİ BİREYLERDEN RAHATSIZ DEĞİLİM" 
JÜLİDE ATEŞ: Eşcinselliğe ön yargı ile mi bakıyorsunuz?
DOĞU PERİNÇEK: Hayır efendim ben LGBTİ bireylerden ben rahatsız değilim. Toplumumuzun LGBTİ toplum haline getirilmesinin karşısındayım çünkü o farklı bir toplum değil, huzurlu bir toplum değil. Yapılan araştırmalarda LGBT içindeki intiharlar normal insanlara göre çok yüksek, sosyal gerginlikler, uyuşturucu kullanımı, hastalıklar, şiddet, kadına şiddet, çocuğa istismarlar oralarda çok çok yüksek, öyle bir toplum mu olacağız? LGTB’li bireyler insan haklarına sahip zaten. İnsan olarak herkes gibi insan hakkına sahip. İstanbul Sözleşmesi gibi sözleşmeler bir toplum modeli dayatıyor Türkiye’ye. Almanya’daki, İngiltere’deki, Washington’daki toplum modeli, Hollanda’daki toplum modeli gibi bir toplum modeli dayatıyor Türkiye’ye. O toplum modeli sağlıklı değil. Çürüyen bir toplum. Tıpkı Roma’daki Atina’daki gibi…

ABDULLAH ÖCALAN’LA FETULLAH GÜLEN'İN FARKI
JÜLİDE ATEŞ: Fetö lideri’nin Abdullah Öcalan’dan ne farkı var?
DOĞU PERİNÇEK: Mesele burada hangi bağlamda görüşüyoruz. Fethullah terör örgütü lideri; ben de 1996 yılında 28 Şubat arefesindeyiz, benimle fotoğraf çektirerek kendini Türkiye’ye kabul ettirmeye çalışıyor ama, benim Abdullah Öcalan’ı ziyaretimde onu Türkiye’ye kabul ettirmek gibi bir işlev yok; onu teslim almak, onun silahı bırakmasını sağlamak, Amerika’yla İsrail’le işbirliği yapmasını engellemeye yönelik bir gazeteci görüşmesidir. O da tektir. Diğer gazeteciler Amerika adına Türkiye adına gitmiş görüşmüşlerdir… O fotoğraflar da benim tarafımdan yayınlandı.

"TÜRKİYE KÜRT SORUNUNU DEMOKRATİK HAKLAR AÇISINDAN ÇÖZDÜ!"
JÜLİDE ATEŞ: Doğu Perinçek PKK’yı destekleyen yayınlar için pişman mı?
DOĞU PERİNÇEK: Hiçbir zaman öyle yayınlarım olmadı, yanlış tespit ediyorsunuz. Biz PKK’nın kuruluşundan bugüne kadar PKK bizim düşmanımızdır, PKK da bize düşman gözüyle bakmıştır, PKK’nın bütün yayınlarını da inceleyin şunu göreceksiniz; onların baş düşmanı Türkiye’de Doğu Perinçek’tir ve bizim partimizdir. Ama biz 2 şeyi ayırmamız lazım, Kürt Halkımızı; yani Türk Milletinin bir parçası olan Kürt Halkımızı ve PKK terör örgütünü… Biz o sizin söylediğiniz 87-93 arasında Kürtlerimizin demokratik haklarını, insanca yaşamaları, köylülere yapılan baskıların kalkması, bir takım oradaki cinayetlere son verilmesi konularında kararlı bir mücadele yürüttük. O mücadeleyi başarıyla kazandık. Türkiye Kürt sorununu demokratik haklar açısından çözdü. Burada hiçbir zaman PKK ile yanyana gelmedik. Ama PKK ordulaşıyor. Uyarı bu. Ordulaşmadı mı? Onu MİT de saptıyordu hükümetler de saptıyordu. Orada yapılan haksızlıklar, yanlışlar, baskılar onları söylemeden oradaki insanları kazanamazdır. Onun için PKK’nin hoşuna giden yayınlar değildir bunlar. Türk ordusunun komutanları ile konuşursanız aynı şeyleri söylüyorlar ve söyleyeceklerdir size. Oradaki mücadelemiz Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü için olmuştur.

"TÜRKİYE’Yİ TAYYİP ERDOĞAN YÖNETİYOR!"
JÜLİDE ATEŞ: Türkiye’yi kim yönetiyor?
DOĞU PERİNÇEK: Türkiye’yi Tayyip Erdoğan yönetiyor, Türkiye’yi kesinlikle Vatan Partisi ve Doğu Perinçek yönetmiyor. Doğu Perinçek ve Vatan Partisi yönetseydi Türkiye bugün üretim devrimini tamamlamış olurdu, Doğu Akdeniz’den gelen tehditlere karşı çok daha sağlam bir konumda olurdu, biz kesinlikle bugün Türkiye’yi yönetmiyoruz ve Türkiye’yi yönetenlere de bir akıl hocalığı yapıyor değiliz biz Vatan Partisi olarak kendi programımızı, kendi siyasetlerimizi yayıyoruz ve herkes bu programlardan bu siyasetlerden yararlanabilir, bizim katkımız Türkiye’nin gelişimine bundan ibarettir. Ben hiçbir yerde biz Türkiye’yi yönetiyoruz demedim, demem; çünkü böyle bir şey yok, gerçek değil. Kısmen biz yönetiyoruz da hiç demedim, hiç demem, biz yönetmiyoruz. Ak Parti yönetiyor. Daha doğrusu Sn. Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki hükümet ülkeyi yönetmektedir.

"BENDEN EVVEL EŞİM YAKALANDI!"
JÜLİDE ATEŞ: Eşinizi ve dava arkadaşlarınızı polise ihbar ettiniz mi?
DOĞU PERİNÇEK: Bu bana sorulacak bir soru değil. Şunu söyleyeyim benden evvel eşim yakalandı. Benim kendi partim bütün bu tutuklamalardan sonra bir heyet kurmuştur, bütün bu tutuklamalarda hatası olan arkadaşları saptamıştır, bütün incelemelerden sonra Doğu Perinçek’in hiçbir sır ve bilgi vermediği açığa çıkmıştır, böyle olmasa ben o partinin genel başkanı olarak devam edemem. İkincisi ben aynı zamanda Kara Kuvvetleri Devrimci Subaylar Örgütü Davası’nda yargılanan tek sivilim, orada hiçbir suçlaması olmayan tek adam olduğumu da görürsünüz. Ben o imtihanlardan başım dik çıkmış bir adamım. Bunlar CIA’nın MİT’in kontrolünde olan adamların söylemleridir.

"KİMSE SES ÇIKARMAZKEN DARBEYİ ÖNLEDİK!"
JÜLİDE ATEŞ: Çin Milliyetçiliği Türk Milliyetçiliğinden önce mi geliyor?
DOĞU PERİNÇEK: Ooo estağfurullah! Karşınızdaki adam bu soruyu kabul edebilecek bir insan değil. Olabilir mi? Ben Türk vatanseveriyim ve Türk vatanseverliğinde de hiç kimse Vatan Partisiyle boy ölçüşemez. Ermeni soykırımı yalanını biz Çin için bitirmedik, Silivri duvarını Çin için yıkmadık, darbe olduğu zaman 15 Temmuz’da hiç kimse ses çıkartamazken gümbür gümbür çıkıp Çin’de yapılan darbeyi önlemedik, Türkiye’de yapılan darbeyi önledik. Bunların hepsi Türk vatanseverliğinin büyük sınavlarıdır. Ben hayatımda hiçbir zaman Mao’cu olmadı, Mao çok büyük bir devrimcidir; Lenin gibi Atatürk gibi çağımızın en büyük devrimcilerindendir; ama biz hiçbir zaman kendimizi Mao’cu diye adlandırmadık. Kızım Kiraz tarih ve sosyoloji mezunudur, Çin’de burslar alarak çalışmalar yapmıştır Çince öğrenmiştir, dünya çapında bir İpekyolu uzmanıdır; Türkiye’nin önemli bir kazancıdır. Toplama kampları eğitim kampları bunlar köy enstitüleri gibi kamplar. Nasıl köy enstitülerinden Atatürk köylü çocuklarını Cumhuriyet’e toplamış, onları eğitmiş; Amerika progandalarında anlatıldığı gibi zulüm, bunlar gerçekle hiçbir ilgili olmayan laflar. Çin’de bir doğum kontrolü oldu ama, Uygur bölgesi o kontrolün dışında tutuldu. Bakın Rabia Hanım, Uygur bölgesinin lideri olan Rabia Hanım; 17 çocuğu var. Uygur bölgesine gittiğiniz zaman insanların bu konularda özgür olduğunu görürsünüz. Bunların hepsi uydurma!

"KAŞİF KOZİNOĞLU’NU GLADIO ÖLDÜRDÜ!"
JÜLİDE ATEŞ: Kaşif Kozinoğlu’nu kim öldürdü?
DOĞU PERİNÇEK: Gladio öldürdü. Kaşif Kozinoğlu’nun ölümü şüpheli bir ölümdür, kalp krizinden öldüğünü biz tahmin etmiyoruz, koğuşundan bulunan Albay Atilla Uğur ve Yüzbaşı Ataman Yıldırım bizim partimizin üyeleriydi, onlar olayın bütün seyrini dikkatle izlediler… Kaşif Kozinoğlu çok karakterli ve esaslı bir adamdır. Rahmetli anıyorum, bir kahramandır. Yaşasaydı Vatan Partisi’nin önder kadrosu içinde olurdu, olacaktı.

MADIMAK YANGININA KARŞI MÜCADELİNİN MERKEZİ VATAN PARTİSİ VE DOĞU PERİNÇEK OLMUŞTUR!
JÜLİDE ATEŞ: Madımak Olayı’na götüren süreci Doğu Perinçek mi başlattı?
DOĞU PERİNÇEK: Ooof. Bakın Aziz Nesin Madımak olayından sonra basın toplantıları yaptı o basın toplantılarında bu söylenenlerin hiçbiri yok. Ve o basın toplantılarını bizimle beraber yaptı. Aziz Nesin’in o toplantılarını dinlersek oralarda Salman Rüştü falan filanla ilgili hiçbir beyanat yoktur. Öyle bir suçlama da yok. Biz Salman Rüştü yüzünden gittik Madımağa, bastık, çevirdik ve yaktık, öyle bir şey yok. Bu tamamen Azin Nesin’in hiçbir şekilde benimsemediği ve benim bu haylaz bu yaramaz bu utanmaz dediği o şahıs, onun bugün başka güçler tarafından, PKK dostudur, onun eline verdikleri şeyleri söylemektedir. Tüm Madımak’ta yanan insanlar benim arkadaşlarım, benim partimin üyeleri, diğer katledilen insanlar da benim en yakın dostlarım ve ondan sonraki süreçte de Madımak yangınına karşı mücadelenin merkezi Vatan Parti ve Doğu Perinçek olmuştur ve o insanların hiçbirinden böyle bir iddia ortaya çıkmamıştır. Bu çocuk kimi kurtarıyor? CIA’yı kurtarıyor, Kontrgerillayı kurtarıyor, Sivas yangınını kim yaptı? CIA yaptı, kontrgerilla yaptı. Doğru Perinçek yaptı dediği anda kimi kurtarıyor? CIA’yı ve kontrgerillayı kurtarıyor! Bu da PKK görevi. Bu da bir gladio görevi. Gladio görevi yapılıyor.

Karısına ve sevgilisine aynı yüzüğü alan adamdan ilginç savunma! Şehitleri anarken kastını aşan Müge Anlı'ya tepki yağıyor Kanal D’nin yeni dizisi İnci Taneleri’nin ilk tanıtımı yapıldı! Özlem Gürses "Aramızda şerefsiz var" diyerek tacizcisini ifşa etti! Atatürk'e benziyor diye TikTok'ta para yağdırdılar! Ben Bu Cihana Sığmazam 11. Bölüm full izle