Bulgaristan'da asgari ücret ne kadar 2023?

Bulgaristan, Balkanlar'da yer alan bir ülkedir. Avrupa Birliği’ne tam üye olan Bulgaristan, Batı'da Sırbistan ve Kuzey Makedonya, Doğu'da Karadeniz, Kuzey'de Romanya, Güney'de Yunanistan, Güneydoğu'da Türkiye ile çevrilidir. Yeni yıla kısa bir süre kala, Bulgaristan'da asgari ücret miktarının 2022 yılında ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, Bulgaristan'da asgari ücret ne kadar 2023? Detaylar haberimizde...

Türkiye dışındaki ülkelerle ilgili araştırma yapılırken en merak edilen konulardan biri de asgari ücret miktarı. Yeni yıla girmemize çok az bir süre kala, 2023 yılında diğer ülkelerde asgari ücretin ne kadar olduğu araştırılıyor. Bu ülkelerin başında da Bulgaristan geliyor. Peki, Bulgaristan asgari ücret ne kadar 2023? Ayrıntılar haberimizde...

BULGARİSTAN'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2023?

Bulgaristan'da 2023 asgari ücretine yönelik yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren asgari ücret yeni formülle hesaplanacak ve hükümet tarafından idari olarak belirlenmeyecektir. Adil gelirler konusunda beklenen Avrupa direktifi standartlarına uygun bir şekilde hazırlanan üç seçenek ise şu şekildedir:

-Bir önceki yıl için ulusal ortalamanın yüzde 50’si, ortalama ücretin yüzde 49-51’i veya ekonomik büyümeye bağlı olarak yüzde 50-45’i olmalıdır.

-İşverenlere göre, asgari ücret, ulusal ortalamanın yüzde 60’ı olmalıdır.

AB'DEKİ EN DÜŞÜK ASGARİ ÜCRET

-Şu anda ülkede asgari ücret 710 leva (363 euro) ve tartışmaya sunulan tüm seçeneklerle en az 426 euro olması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca Bulgaristan'da asgari ücret AB’deki en düşük ücret olarak karşımıza çıkıyor.

Konuşanlar programında yaşadığı olayı anlatan genç kadın şaşırttı... Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü yangın nasıl çıktı! 16 Nisan 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de!
Sonraki Haber