Bülent Arınç'tan Başsavcı'ya damat tepkisi!

TBMM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, damadı Ekrem Yeter hakkında açıklamalarda bulunan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Arınç, "Siz yargıyı ve adaleti temsil ediyorsunuz. Adli konu üzerinde isim ve olay zikrederek sübjektif görüş beyan edemezsiniz" dedi. Başsavcı Kocaman, beraat kararını istinafa götürdüklerini belirterek "kararın bozulacağını düşünüyorum. Dosyada ciddi deliller vardı" demişti.

Twitter hesabından iki sayfalık yazılı bir açıklamada bulunan Bülent Arınç, damadı Ekrem Yeter'in yargılanmasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın yaptığı açıklamaları eleştirdi. 

Başsavcı Kocaman mahkemenin Ekrem Yeter hakkında verdiği beraat kararına ilişkin olarak "Ekrem Yeter ile ilgili bizim açımızdan o dosya dolu dolu bir dosyaydı. Mahkeme beraat kararı verdi. Biz onu istinafa götürdük, kararın bozulacağını düşünüyorum. Dosyada ciddi deliller vardı" demişti.

Bu açıklamanın "haysiyet cellatlarına malzeme verdiğini" öne süren Bülent Arınç, "Siz yargıyı ve adaleti temsil ediyorsunuz. Adli konu üzerinde isim ve olay zikrederek sübjektif görüş beyan edemezsiniz" ifadesini kullandı.

İki buçuk yıl süren davanın usul ve yasaya uygun devam ettiğini ve halen kesinleşmemiş bir yargı kararı olduğunu belirten Arınç, açıklamaların yargılama sürecini etkilemeye yönelik olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

TAYYAR VE METİNER'DEN ARINÇ'A TEPKİ

Damadı Ekrem Yeter ile ilgili açıklamaları dolayısıyla Başsavcı Kocaman'ı eleştiren Bülent Arınç'a AK Parti'li eski vekiller Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner'den tepki geldi.

Tayyar ve Metiner Başsavcı Kocaman'a da destek verdi.

Şamil Tayyar Arınç'a "Kötü niyetli adam, TBMM antetli açıklamasında, başsavcıya gözdağı vermekle kalmamış, Adalet Bakanı ve HSK'yı da talimatlandırmış!
Birgün dahi pişmanlık duymamış, hem cübbesiyle hem YİK güvencesiyle FETÖ'yü savunmuş bu adama pabuç bırakırsanız yazıklar olsun!" sözleri ile tepki gösteriyor...

Mehmet Metiner ise "Ankara Cumhuriyet Başsavcısına gözdağı vermek Arınç'ın haddine değildir. Sıfatınızı kötüye kullanıp tehdit ve suçlama diline başvurursanız asla kabul edilemez. Yürekli Başsavcımızı Arınç gibilere yedirmeyiz. Sunana kadar arkasındayız Başsavcımızın biline!" dedi.

İşte Arınç'ın sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamanın tam metni:

Şanlıurfa'da zincirleme trafik kazası! Yaralılar var Semih Kılıçsoy Fenerbahçe Beşiktaş derbisinde oynayacak mı? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun istifası sonrası bakın kim CEO oldu!
Sonraki Haber