Bu tablo tam 500 milyon liraya satıldı

İngiliz ressam Sacha Jafri'nin "İnsanlığın Yolculuğu" adını verdiği eseri Dubai'de düzenlenen açık artırmada tam 62 milyon dolara (Yaklaşık 500 milyon TL) satıldı. Dört basketbol sahası büyüklüğündeki resim parça parça satılacağı düşünülerek 70 parça halinde açık artırmaya çıkartılmıştı. Ancak tablonun tamamı bir kişi tarafından satın alındı.

The Guardian'da yer alan habere göre, sanatçı Sacha Jafri'nin "The Journey of Humanity" (İnsanlığın Yolculuğu) ismini verdiği devasa resim Duabi'de açık artırmayla satıldı. 

1,595.76 metrekare büyüklüğü ile 4 basketbol sahasına eş değer bir büyüklüğe sahip olan devasa eser 70 parçaya bölünmüş halde satışa sunulmuştu.

Dubai'de düzenlenen açık artırmada her bir parçasının ayrı satılacağı hesaplanan, "dünyanın en büyük tablosu", Andre Abdoune tarafından 62 milyon dolara (Yaklaşık 500 milyon TL) alındı.

Guiness Rekorlar Kitabı'na da giren tablo aynı zamanda en pahalı eserler arasında da yer aldı.

Eser, Jafri’yi de yaşayan sanatçılar arasında eserine en çok para ödenen ressam ünvanını kazandırdı.

Jafri açıklamasında, eserini 70 parçaya böldükten sonra toplam değeri 30 milyon doları bulacak şekilde parça parça satmayı planladığını söyledi.

Yaklaşık 7 ayda tamamlanan eserini "büyülü gerçekçilik" tarzında soyut fırça darbeleri ve damla boyama tekniğiyle oluşturduğunu ifade eden Jafri, 4 bölüme ayırdığı eserinin ilk bölümünün, dünyanın ruhunu diğerlerinin de sırasıyla doğayı, insanı ve genişleyen evreni temsil ettiğini vurguladı.

Jafri’nin eseri, Dubai’de 22 Mart’taki müzayedede Dubaili iş insanı Andre Abdoune tarafından sanatçının satmayı planladığı ücretin iki katından fazlası ödenerek alınmış oldu.

Sanat eserinin yeni sahibi iş insanı Abdoune, yaptığı açıklamada, Jafri'nin eserine koyduğu özveri ve sevginin inanılmaz olduğunu ifade ederek "Çocukken yiyecek hiçbir şeyim yoktu. Hayatım boyunca çocuklara yardım etmeyi hedefledim. Şimdi ise her şeyim var. Hepimiz çocuklar için bir şeyler yapmalıyız." diye konuştu.

Dolarda son durum! İşte 18 Nisan 2024 güncel döviz kurları Terör örgütünün sorumlularından Fehmi Oral Meşe yakalandı! İstanbul'da bazı vapur seferleri iptal edildi
Sonraki Haber