"Bu Obradovic'le oyuncuları arasındaki bir meseledir!"

Fatih Altaylı, Habertürk TV'de yayınlanan programda spor gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Altaylı, Fenerbahçe Basketbol koçu Obradoviç’in oyuncularına küfür etmesi hakkında "Birinin yatak odasına kamera sokarsanız 'Vay bunlar seks yapıyor' diyemezsiniz." yorumunu yaptı. Altaylı'nın bu yorumunun tıpa tıp benzerini bir gün önce SuperHaber yazarı Nuran Yıldız köşesinde okurları ile paylaşmıştı..

Fatih Altaylı, Habertürk TV'de yayınlanan programda Fenerbahçe Beko Başantrenörü Obradovic'in CSKA Moskova maçında oyuncularına ettiği küfürleri masaya yatırdı.

'VAY BUNLAR SEKS YAPIYOR' DİYEMEZSİNİZ

''Fenerbahçe'nin saygıdeğer başkanı çıkıp 'Onun sicilini biliyoruz' falan demesin. Ben Obradovic'e kızanlardan değilim. Birinin yatak odasına kamera sokarsanız 'Vay bunlar seks yapıyor' diyemezsiniz. Molada basketbolcularıyla tartışan ve öfkeli olan bir adama mikrofon dayarsanız, basketbolculara küfrettiği gibi kameramana da küfür edebilir, ben ederdim. Oraya bu kamera, mikrofon niye sokuluyor? Kimi hoca oyuncularıyla 'Sir' diye konuşur kimi de küfürlü konuşur. Obradovic böyle konuşuyor.''

''KARAKTERSİZ'' VURGUSU YAPTI

Altaylı, ''Bu Obradovic'le oyuncuları arasındaki bir meseledir. Ha bunu yapan başka bir takım hocası olduğunda ortalığı velveleye verip Obradovic yapınca 'Babacan bir adamdır' savunma yapanların karaktersiz olduğunu söyleyeyim ama bunlar sporun içerisinde her zaman vardır. Olması gerekendir demiyorum ama oluyor.'' dedi.

''BUNU ERGİN ATAMAN, FATİH TERİM, HASAN ŞAŞ YAPINCA...''

''Bu işin kaybedeni, Fenerbahçe'deki sicil amirleridir'' diyen Altaylı, ''Bunu Ergin Ataman, Fatih Terim, Hasan Şaş yapınca 'Vaay' 'Sicili belli' deniyor. Obradovic'in de sicili bu demek ki. Bu işin kaybedeni, Fenerbahçe'deki sicil amirleridir!'' şeklinde konuştu.
 

ÖNCE NURAN YILDIZ YAZDI, SONRA ALTAYLI SESLENDİRDİ

Diğer yandan, SuperHaber yazarı Nuran Yıldız, Fatih Altaylı'nın Obradoviç hakkındaki yorumlarının tıpa tıp aynısını bir gün önce köşesinde yazmıştı.

Yazısında molaların tıpkı soyunma odaları gibi takımın mahrem yerleri olduğunu belirten Yıldız, "Kameraların koçun ağzının içine kadar sokulmasını sorgulayabiliriz. Sporcusuna küfrünü sorgulamak bize düşmez." ifadelerini kullanmıştı.

İşte Nuran Yıldız'ın yazısının ilgili bölümü;

DOĞRU, YANLIŞ YERDE ARANMAZ

Küfür, en ağır şiddet yollarından biri, kabul edilemez. Bu doğru.

Ve fakat.

Fenerbahçe Basketbol koçu Obradoviç’in maç molasında, oyuncularına küfretmesi bizim sorunumuz değil.

Maydanoz olmamıza gerek yok.

Molalar tıpkı soyunma odaları gibi takımın mahrem yerleri.

Kameraların koçun ağzının içine kadar sokulmasını sorgulayabiliriz. Sporcusuna küfrünü sorgulamak bize düşmez.

Her biri son derece zeki ve çevik, kendi haklarını koruyabilecek yeterlilikte olan sporcular şikayet ettiğinde konu bizi ilgilendirir.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber