Bu millet de seni anlamakta güçlük çekiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve beraberlerinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanı Hakan Fidan ile askeri yetkililer önceki gün Libya'ya gidip kritik görüşmeler gerçekleştirmişti. Milli Mutabakat Hükümeti Başkanı Serrac ve hükümet yetkilileri ile görüşen Türk heyetinin bu ziyareti CHP'de idrak sorununa yol açtı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "bazı bakanların neden oraya gittiğini anlamakta güçlük çekiyorum" dedi...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Mart 2019'da TBMM çatısı altında "Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa, bizim hükümeti alkışlayacak halimiz yok" demişti.

Bu aslında CHP'nin hükümetin her yaptığının karşısında cephe almasının altında yatan sebebin sadece dışa vurumuydu. 

CHP'nin bu konudaki politikası o açıklamadan önce olduğu gibi sonra da hiç değişmedi. 

Hükümetin yaptığı iş ne kadar hayati olursa olsun, ne kadar milli olursa olsun CHP'nin durduğu yer hep onun karşısı olmaya devam etti. 

Suriye'de de böyleydi, Ayasofya konusunda da. 

Zeytin Dalı'na da karşı çıktılar, Libya ile yapılan anlaşmaya da. 

Şimdi de dillerine geçtiğimiz günlerde Libya'da gerçekleşen kritik görüşmeyi doladılar.

İDRAK SORUNU

Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanı Hakan Fidan ile askeri yetkililerin Libya'da üst düzeyde gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin soru üzerine bazı bakanların bu görüşmelere neden katıldığını anlamakta güçlük çektiğini söyledi.

Öztrak "Kapsamlı bir heyetle oraya gitmesine bir şey dememekle birlikte Libya'ya Hazine ve Maliye Bakanı'nın gitmesinin nedenini çok fazla anlayabilmiş vaziyette değilim. Çünkü orada sonuç itibarıyla bir iç savaş sürüyor, daha henüz savaşın yaralarının sarılmasının düşünüldüğü noktaya gelinmiş vaziyette değil. O nedenle Libya'ya böyle bir heyetin gönderilmesini yadırgamamakla birlikte bazı bakanların neden oraya gittiğini anlamakta güçlük çekiyorum." dedi. 

SuperHaber olarak "Senin kafan basmaz anlayamazsın" deyip geçebilirdik ama niyet o kadar ortada ki bir aydınlatmada bulunalım istedik. 

İlk cümlede de ifade etmiş aslında Öztrak. Hedefi Berat Albayrak.

Peki, Libya'daki o masada neler konuşuldu?

Libya'nın siyasi geleceği. Onun için Bakan Çavuşoğlu oradaydı.

Halen sürmekte olan iç savaşa ilişkin Türkiye'nin verdiği ve vereceği askeri ve istihbari destek için de Fidan ve askeri yetkileler oradaydı.

Masada başta kıta sahanlığı, Akdeniz'deki münhasır ekonomik bölge, Libya petrollerin çıkartılmasında Türk şirketlerinin gelecekteki rolü, geçmişten kalan işçi alacakları vs. gibi konular da vardı.

Peki, Türkiye'nin ekonomisinin başındaki isim değil de o masada kim olmalıydı?

Faik Öztrak bu sorunun cevabını bulabilirse Bakan Albayrak'ın neden o masada olduğunu da anlayabilir diye düşünüyoruz. 

Ankara'da kazanan çıkmadı, final bileti rövanşa kaldı! Bakan Uraloğlu'dan X açıklaması! Timur'un öpücük şoku Bahar'ı uyandırdı!
Sonraki Haber