Bu ipuçları hayatınızı kolaylaştıracak! Google'da gelişmiş arama yöntemleri

Henüz kimsenin bilmediği hayatımızı kolaylaştıracak yöntemlerin, Google arama motorlarında da olduğunu biliyor muydunuz? Peki bu yöntemler nelerdir? Haberimizde sizler için derledik. İşte detaylar...

Gün içinde kimseye sorma gereği kalmadan google'de binlerce kelimeyi aratıyoruz. Bu kelimeleri aratırken istediğimiz arama sonuçlarına direkt ulaşamayabiliyoruz. Burada henüz kimsenin bilmediği hayatınızı kolaylaştıracak arama yöntemlerini paylaştık. İşte o yöntemler...

Arama yaptığınız kelimeden sonra "filetype" etiketini kullanın, sonuna da dosya türünü getirmenizle beraber sadece o dosya türüne ait sonuçlar ekranınıza listelenecek.

Aramak istediğiniz bir cümlenin bir kısmını unuttuysanız o kelimenin yerine (*) yıldız koyun. Google size bu cümleyi tamamlayacaktır.

Arama sonuçlarında görmek istemediğiniz bir kelime varsa aramaya onu dahil etmemek için (-) koymanız yeterli olacak. 

Eğer tam bir eşleşme olsun istiyorsanız Google arama motosuna yazdığınız kelime veya cümleleri tırnak içine almanız gerekiyor. 

Bildiğiniz belirli bir siteye benzer başka sitelere erişmek için "related" etiketi kullanmanız yeterli. 

Başkan Erdoğan'dan Mehmet Ali Yılmaz'ın ailesine taziye telefonu Türkiye'nin toz taşınımı imtihanı bitmedi! O illerde göz gözü görmüyor Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında yeni gelişme!
Sonraki Haber