Bu fotoğrafı profil resmi yapan yandı

Instagram yönetimi bir fotoğrafı kara listesine almış görünüyor. Bir palyaço ya da Miki Mause'un insanlaştırılmış versiyonu diyebileceğimiz fotoğrafı profil resmi olarak paylaşan kişinin hesabı 5 saniye içerisinde kapatılıyor. “Profil fotoğrafı yapılamayan Instagram fotoğrafı” olarak da tanınan görsele Instagramın neden böyle bir karşılık verdiği ise merak ediliyor.

Sosyal medya platformu Instagram bir fotoğrafı kara listesine almış durumda. Mickey Mause ile palyaço arasındaki bir yüze ait fotoğrafı profil resmi olarak kullanan kişilerin hesabı anında kapatılıyor.

Hatta bazı platformlarda bu fotoğraf profil fotoğrafı yapılsın diye iPhone ödülü gibi teşkvikler verildiği iddiası da sosyal medyada dolaşıyor. 

Ancak Instagram'ın bu görseli kullanan kişilerin hesabını kapatırken “intihara teşvik etme” iddiası içeren bir uyarıyı da not olarak bırakıyor.

Bu iddiaya inanmayan bazı kişiler, ödül verdiğini söyleyen platformların dediğini yaptıktan sonra o kötü sürprizle karşılaşmış durumda. İşte onlardan biri:

Instagram bu fotoğrafı kullanan birçok kişinin hesabını kapatırken “Gönderin Topluluk Kurallarımıza Aykırı!” başlıklı bir açıklama metni gönderiyor. Yine Instagram'ın uyarısında “Gönderi intihar veya kendine zarar verme nedeniyle kaldırıldı!” ibaresini de görüyoruz. Bu örnekte olduğu gibi:

Bazı kişiler bu fotoğrafı sahte hesaplarında denediğini ve bundan dolayı hesaplarının kapatıldığını söylüyor. 5 saniye gibi kısa bir sürede hesabı kapatan Instagram'ın bu fotoğrafı sizin paylaştığınızı düşünmediği için hesabı kapattığı sanılıyor. Çünkü hesabı kapanan bazı kişilerin hesabı itiraz etmeleri üzerine 2 gün içerisinde açılıyor.

Ama SuperHaber olarak sizlere tavsiyemiz bu fotoğrafı iddiayı doğrulatmak amacıyla kişisel hesabınızda denememeniz. Yine de merakınıza yeniliyorsanız sonradan pişman olmamak için yeni bir hesap açarak bunu deneyip test etmeniz.

(Shift Delete)

Survivor'da Bil Bakalım ve Anlat Bakalım oyununu kim kazanacak? 26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! İstanbul geneli uygulama yapıldı!
Sonraki Haber