'Bu emekli askerlere ne oluyor?'

Türkiye'de 104 emekli amiralin darbe imalı bildirisinin ardından benzer bir olay Fransa'da meydana geldi. Fransız ordusundan emekli generaller 'iç savaş' uyarısı yapan e-bildiri yayımladı. Şimdi de Almanya’da binlerce emekli askerin Telegram üzerinden bir araya gelerek, Berlin’de ayaklanma ve darbe planladıkları ortaya çıktı. Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, "Bu emekli askerlere ne oluyor?" diye sordu...

Türkiye'de 4 Nisan'da 104 emekli amiral tarafından milli iradeyi hedef alan, darbe imalı bir bildiri yayınlandı. Bildiriye yönelik soruşturma sürerken, benzer bir haber geçtiğimiz günlerde Fransa'dan geldi.

Fransa'da aralarında emekli generallerin de bulunduğu binlerce askerin imzaladığı e-bildiride ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a iç savaş uyarısı yapıldı.

TÜRKİYE VE FRANSA'NIN ARDINDAN ALMANYA!

Bu yöndeki son haber ise Almanya'dan geldi. Berlin’de yayınlanan Der Tagesspiegel gazetesinde çıkan ve ardından güvenlik birimlerince de doğrulanan habere göre, Telegram'da "Emekli ve Eski Askerler Grubu" adı altında bir araya gelen yaklaşık 13 bin emekli ve eski askerin ayaklanma ve darbe planladıkları ortaya çıktı.

Askerlerin koronavirüs salgını kapsamında Merkel hükümeti tarafından alınan karantina kurallarını eleştiren veya salgının varlığını inkar eden hareketin içine sızmayı ve Berlin’de düzenlenen gösteri ve mitinglerde olay çıkartıp, devlet kurumlarına yönelik saldırılar düzenlenme planları konusunda iletişim içerisinde olduğu ifade edildi.

KARAGÜL: BU EMEKLİ ASKERLERE NE OLUYOR

 Üç olayın art arda yaşanmasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dikkat çeken Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, "Bu emekli askerlere ne oluyor?"  diye sordu.

Uğur Dündar'a babalık davası açan Dilara ilk kez konuştu! Meteorolojiden İzmir için sağanak yağış uyarısı Ankara'da bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber