Bu camide bir yılda 631 vakit ezan yasaklandı!

İsrail'in Filistin'deki işgalinin bir benzerini 25 yıl önce Müslümanların Mescid-i Aksa'nın ardından 4 kutsal mescidi sayılan Halilurrahman Camii'nde yaşanıyor. O tarihte yapılan bir saldırı sonrası tadilat gerekçesi ile kapatılıp sonra da büyük kısmı sinegoga çevrilen camide imamın ezan okuması İsraillilerin iznine bağlandı. Hal böyle olunca da geçtiğimiz yıl 631 ezan izin alınamadığı için okunamadı. İşte Halilurrahman camiinde yaşanan işgalin detayları...

Batı Şeria'nın El-Halil şehrinde bulunan ve Müslümanların Mescid-i Aksa'nın ardından 4'üncü kutsal mescidi sayılan Halilurrahman Camii'nin kaderi 25 yıl önce değişti. Ramazan ayında bir Cuma günü, sabah namazında ABD'li radikal bir Yahudi, camiye girerek elindeki otomatik silahla cemaati tarayıp 29 kişiyi katletmişti. Olayın ardından tadilat gerekçesiyle 6 ay kapalı tutulan cami, açıldığında yüzde 63'ü işgal edilip sinagoga çevrilmişti. Caminin imamı, Sinagog tarafında bırakılan müezzin mahfiline geçip ezan okuyabilmek için İsraillilerden izin alması gerektiğini ve geçen yıl 631 vakit, geçen ay ise 57 vakit ezan okumasına izin verilmediğini söyledi.

Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü! Akaryakıt fiyatlarında son durum! İşte güncel fiyatlar Altın fiyatlarında hafta sonu hareketliliği! Emekli maaşlarına zam mı geliyor! Yılmaz hazırlık var diyerek duyurdu Malatya'da deprem oldu Bugün kimin maçı var? 20 Nisan 2024 maç programı!