Borsa Devre Kesti! 18 Ocak 2022 Borsa İstanbul (BIST) Neden durdu? Devre Kesici Kaç Dakika?

Borsa devre kesti. 18 Ocak 2022 BIST 100 Endeksi'nde düşüşün yüzde 5 olmasının ardından devre kesici çalıştı. Peki Devre Kesici kaç dakika? Borsa İstanbul neden devre kesti?

18 Ocak 2022 Borsa İstanbul devre kesti. BIST 100 Endeksinde düşüşün yüzde 5'e ulaşmasının ardından Borsa İstanbul'da devre kesici çalıştı. Saat 17:32 itibariyle Endekse bağlı devre kesici sistemi devreye girdi. Peki Borsa İstanbul devre kesici kaç dakika?

BORSA İSTANBUL NEDEN DEVRE KESTİ?

Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama ile devre kesicinin neden çalıştığı belirtildi. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur.

Devre kesici neden çalıştı sorusu da yanıtını buldu. BIST 100 endeksinde düşüş yüzde 5 olunca devre kesici sistemi de çalışmaya başladı. İşlemlerin durduğu ve yeniden seansın başlamayacağı vurgulandı.

DEVRE KESİCİ KAÇ DAKİKA?

Devre kesici uygulaması yıldız pazarda yüzde 10, ana pazarda yüzde 7,5, alt pazarda ise yüzde 5 oranında tetiklenir. Emir toplama süresi ise yıldız pazarda 5, ana pazar ve alt pazarda 15 dakikadır. Devre kesici sonrası eşleştirme süresi ise yıldız pazar ve ana pazarda 2, alt pazarda ise 15 dakikadır.

23 Nisan kutlamalarında öğrenciye tekme atan şüpheli yakalandı ABD’de Gazze’ye destek protestoları yayılıyor! Görenler hayret ediyor! Sağı tavuk solu horoz...
Sonraki Haber