Boğaziçi provokatörlerine görüntüyle yalanlama!

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanmasıyla ilgili başlayan protesto gösterilerinde bazı provokatörler gözaltına alındı. Gözaltıla alınanlardan 5 kişi emniyette çıplak aramaya ve kötü muameleye maruz kaldıklarını iddia ederek suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. İstanbul Emniyeti Müdürlüğü ise güvenlik kamerası görüntüleriyle iddiaları yalanladı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestoları sırasında gözaltına alınan 5 kişi, emniyette çıplak arama ve kötü muameleye maruz kaldıklarını iddia etti.

Bununla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan kişilere İstanbul Emniyeti Müdürlüğü'nden yanıt geldi.

Emniyet'ten yapılan açıklamada gözaltına alınan kişilere 2911 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Polise Karşı Mukavemet gösterdikleri için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda iki ayrı operasyon düzenlendiği belirtildi.

ÇIPLAK ARAMA İDDİALARINA YANIT

5 ve 6 Ocakta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığının vurgulandığı açıklamada çıplak arama iddialarına da yanıt verildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ TİTİZLİKLE İNCELENDİ

Gözaltı sırasında yapılan işlemlerle ilgili sosyal medyada ve basında  çıplak arama ve kötü muameleye maruz kalındığını' öne süren E.G., Y.Ö., Z.A.Ç, Ö.Ö., H.R.S. isimli şahısların iddiaları sonrası kamera görüntülerinin titizlikle incelendiğinin belirtildiği açıklamada yakalama ve üst arama sırasında işlemlerin çok kısa sürede gerçekleştiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, bu kadar kısa sürede kıyafetin çıkarılması ve giyilmesinin kesinlikle mümkün olmadığı belirtildi.

ASILSIZ İDDİALARA SUÇ DUYURUSU

İşlemlerin Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği 8. Maddesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü Nezarethane Talimatnamesi'nin 9. Maddesinde belirtilen hususlara uygun şekilde gerçekleştirildiğinin hatırlatıldığı açıklama "Asılsız ve mesnetsiz iddialarda bulunan şahıslar hakkında Adli makamlara suç duyurusunda bulunulacaktır" sözleriyle sonlandırıldı.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Melih Bulu, öğrencilerin protestosuyla karşılaştı. Öğrenciler okul önünde eylem yaparak karara tepki gösterdi. Ancak bazı provokatörler öğrencilerin eylemine destek veriyormuş gibi göstererek baltalamaya çalıştı.

Polise saldıran, okul çevresine zarar veren bu kişilerin öğrenci olmadığı ve terör örgütü MLKP ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan öğrencilerin çoğu serbest bırakılırken, terör örgütü ile bağlantılı bu isimlerin gözaltısı devam ediyor.

Arabalı vapurda dalgalar araç camlarını kırdı göçükler oluştu Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkıyor Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden gözaltına alındı!
Sonraki Haber