Tansiyon ve şeker hastalarına tuz uyarısı! Böbrek yetmezliğine sebep oluyor

Diyabet ve hipertansiyonun kronik böbrek yetmezliğinin en önemli sebepleri olarak öne çıktığını söyleyen Dr. Rana Ömürova, tuz tüketimi arttıkça hipertansiyon riskinin de artığını belirterek tansiyon ve diyabet hastalarına önemli uyarılarda bulundu.

Böbrek yetmezliği akut ve kronik olarak seyredebiliyor. Akut böbrek yetmezliği haftalar, günler gibi kısa süreli aniden gelişen bozukluklar iken, 3 aydan daha uzun süreli böbrek çalışma bozuklukları kronik olarak kabul ediliyor. Akut böbrek yetmezliği çoğunlukla düzenlenebilirken, kronik yetmezlik ilerleyici ve kalıcı olabiliyor.

Özellikle kronik böbrek yetmezliğinden korunmanın ve tedavisinin önemine değinen Nefroloji Anabilim Dalı Pratisyen Hekimi Dr. Rana Ömürova, böbrek yetmezliğinin tüm organları etkileyebilen ciddi sonuçları olabileceğine dikkat çekti.

BİM'den ucuza otomatik Espresso kahve makinesi! Fenerbahçe penaltılarda yıkıldı, yarı final kapısı kapandı! CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar! Fenerbahçe'de tur gitti taraftarda öfke dinmedi: Neden Fred? Ağrı'da çocuklara kan donduran işkence! O imam gözaltına alındı Fenerbahçe tamam dedi, UEFA ülke puanı güncellendi!