Biyomimik teknolojisi: Kuşları taklit eden bir İHA üretildi!

Biyomimik ve kuş uçuşunun incelenmesi üzerine 50 yılı aşkın Ar-Ge’si ile Bionic Bird şirketi, bu alanda öncü konumda. MetaFly ismindeki kuş-İHA, Fransa merkezli Bionic Bird şirketinin İHA ailesine yapılan en son ekleme.

This browser does not support the video element.

Doğayı taklit eden İHA'lar geliyor. 

METAFLY: KUŞTAN NEREDEYSE AYIRT EDİLEMİYOR

150 metrelik menzili, dış mekanlarda kullanılabilmesine olanak tanıyor. Uçan bir hayvanın özgürlük hissi, hareketinin gerçekçiliği sayesinde daha da etkileyici. Kontrol edilmesindeki hassasiyeti, her koşulda uçuş gerçekleştirmek için iç mekanlarda dahi harikalar yaratıyor.

MetaFly’a entegre olan minyatürleştirilmiş Lityum Polimer pil, MetaFly’a tam şarjla 12 dakika uçuş sağlar.

FRANSIZ ORDUSUNA DA ÜRETİLDİĞİ İDDİASI

MetaFly, canlı bir kuş konseptinden yola çıkarak, sağlamlık ve güvenlik beklentilerini karşılamak üzere tasarlandı ve Fransız ordusunun, bu kuştan ayırt edilemeyen İHA'yı Fransız ordusunun edineceği de gelen bilgiler arasında.

Aynı zamanda düşmesinden korkmadan uçurulabilir. Karbon fiber ve sıvı kristal polimerlerden yapılmış esnek kanatlar ve darbeye dayanıklı baş ve bacaklar ile donatılmış; MetaFly ayrıca güçlendirilmiş bir yapıya sahiptir. MetaFly’nin çok yüksek olan düşme ve darbe direnci, yüksek irtifalarda ve kapalı alanlarda uçmaya izin verecektir.

10 gramdan az ağırlığı, pervanelerinin olmaması ve ekstra güvenlik özellikleri de MetaFly’ı etkili bir İHA’ya dönüştürüyor.

Kaynak: M5

Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk... Dubai'de çekilen görüntü sosyal medyada gündem oldu! "İsrail toplumu beyni yıkanmış ve kör bir halde!" Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı! İşte İran’ın fırlattığı dronların ve füzelerin imha edilme anı! Bu kez evine dönmek isteyen Filistinliler'e saldırı! İşte o anlar!