"Bitkisel yağ" diye satıyorlar!

Sağlığa Evet Derneği ve Türk Kardiyoloji Derneği tarafından İstanbul'da yapılan bir çalışma korkunç bir gerçeği gözler önüne serdi. Markette ve açıkta satılan gıda ürünlerinin bir kısmında tehlikeli oranda trans yağ bulunduğunu belirlendi. Trans yağın paketli gıda etiketlerindeki adı ise "hidrojenize bitkisel yağ"

Sağlığa Evet Derneği'nden, "Trans yağ tüketiyor olabilirsiniz" başlığı altında yapılan açıklamada, trans yağın paketli gıda etiketlerinde "hidrojenize bitkisel yağ" olarak yer aldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Kardiyoloji Derneği Lipid Çalışma Grubu Başkanı Doç.Dr. Öner Özdoğan, bu etiketle tüketicide "Bitkisel ise güvenlidir" algısı yaratılmak istendiğini belirtti.

Özdilek'lere boy boy tencere ve tava setleri geliyor! Batuhan Karadeniz'den Mauro Icardi'ye: "Böyle bir video paylaşamazsın" Başkan Hasan Arat kabus gibi geçen sezonun faturasını iki isme kesti Türkiye'nin Demir Kubbesi olacak! Fırtına, yağmur ve toz taşınımına dikkat Gram altın düşüşte! İşte güncel altın fiyatları