Bitcoin nedir? Nasıl alınır?

Kripto paralar her geçen gün hayatımızda daha önemli bir yer alıyor. Bu çerçevede Bitcoin önemli bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Bitcoin nedir? Nasıl alınır? Ayrıntılar haberimizde...

Kripto paralarla ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Kripto para piyasasındaki çeşitlilik ve artan merak öncelikle Bitcoin'in ne olduğu ve nasıl alındığına yönelik araştırmaları ortaya çıkardı. Peki, Bitcoin nedir? Nasıl alınır? Detaylar haberimizde... 

BITCOIN NEDİR?

Bitcoin, 2009 yılında piyasaya sürüldü ve ilk kripto para birimi olarak kabul ediliyor. Bankalar ve hükûmetler gibi geleneksel aracıların finansal işlemler yapma ihtiyacını ortadan kaldıran merkezî olmayan bir dijital nakit türüdür.

Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto, orijinal Bitcoin tanıtım belgesini (White Paper) kaleme alan ve Bitcoin'i icat etmesiyle tanınan kimliktir. Birkaç kişi Satoshi olduğunu iddia ederken gerçek kimlik hiçbir zaman doğrulanmadı veya açıklanmadı. BTC'nin bugünkü fiyatı göz önüne alındığında Satoshi bir milyarder olabilir.

Bitcoin, herhangi bir merkezî kontrol veya bankaların ya da hükûmetlerin gözetiminden bağımsız olarak çalışan dijital bir para birimidir. Bitcoin tamamen eşler arası yazılıma ve kriptografiye dayanır.

Halka açık bir defter, tüm Bitcoin işlemlerini kaydeder ve kopyalar dünya çapındaki sunucularda tutulur. Her işlem ağda herkese açık olarak yayımlanır ve düğümden düğüme paylaşılır. Her on dakikada bir bu işlemler madenciler tarafından "blok" adı verilen bir grupta toplanır ve kalıcı olarak blok zincirine eklenir. Bu, Bitcoin'in hesap defteridir.

BITCOIN NASIL ALINIR?

ICRYPEX Kripto Para Borsası üzerinden Bitcoin alabilmek için öncelikle icrypex.com web sitesinde yeni üyelik oluşturmanız gerekmektedir. ICRYPEX ile yapacağınız kripto para yatırımlarınızı bu oluşturduğunuz üyelik ile adınıza açılacak hesabı kullanarak güvenli bir şekilde gerçekleştireceksiniz.

Oluşturduğunuz üyeliğinize, mail adresiniz ve kendi oluşturduğunuz şifreniz ile giriş yaptıktan sonra hesabınız için kimlik onayı sağlamalısınız. Bunun için Profil sayfasından kimliğinizin ön ve arka yüzü ile dilekçeli fotoğrafınızı ilgili alanlara kaydetmelisiniz.

Üyeliğinizi oluşturduktan sonra artık yatırım yapmaya başlayabilirsiniz. İlk kez Bitcoin yatırımı yapacak kişiler için ilk yatırım işlemi banka hesabı üzerinden para transferi ile gerçekleştirilebilir. Anlaşmalı olduğumuz Ziraat Bankası, VakıfBank, Akbank hesaplarımızdan seçtiğiniz hesaba para yatırma talebi oluşturduktan sonra talep işlemi sırasında çıkan ICRYPEX Bilişim AŞ'ye ait IBAN numarasına yatırım yapmak istediğiniz tutarı kendi banka hesabınızdan transfer etmelisiniz.

Bu andan itibaren yapmanız gereken tek işlem, alım işlemi için emir girmektir. İsteğinize bağlı olarak anlık piyasa fiyatından alım yapabileceğiniz gibi kendi belirlediğiniz bir fiyattan alım yapmak üzere de emir girebilirsiniz. Kendi belirlediğiniz fiyattan alım satım yapmak için "Limit" bölümünü, anlık fiyattan işlem yapmak için "Market" bölümünü kullanabilirsiniz.

Görür'den o ilçeye kritik uyarı: Etrafınız deprem kaynağıyla dolu! Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! TFF'ye istifa baskısı... İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı...
Sonraki Haber