Bir tarafta protestolar bir tarafta spor yapanlar

Lübnan’ın başkenti Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos’ta meydana gelen patlama ardından başlayan protesto gösterileri, Başbakan Hassan Diyab’ın istifasının ardından devam ediyor. Günlerdir olayları yerinde izleyen SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Beyrut’u dün iki farklı açıdan görüntüledi. İşte bir tarafta Meclis Binası önünde gösteriler yapanlar bir tarafta sadece 500 metre geride bulunan sahilde spor yapanlar, güneşin batışını seyredenler ve nargile içenler...

This browser does not support the video element.

Lübnan'ın Beyrut Limanı'ndaki şiddetli patlamanın ardından 8 Ağustos'ta "Hesap Günü" sloganlarıyla başlayan protestolar, Başbakan Hassan Diyab'ın dün istifasını sunmasına rağmen erken seçim ve Cumhurbaşkanı Avn ile parlamentonun istifası talebiyle devam ediyor. Limanda toplanan kalabalık grup, parlamento binasına gelerek gösteri yapıyor. Günlerdir olayları yerinde izleyen SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan meydan savaşını takip etmeye devam ediyor

İKİ FARKLI AÇIDAN GÖRÜNTÜLEDİ

Beyrut’ta protestolar her gün çalışma saatleri sonrası başlıyor ve gece yarısına kadar devam ediyor. Her yaştan kadın ve erkek göstericilere gözaltı uygulanmıyor. SuperHaber, bir çok insanın yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin kaybolduğu ve binlerce kişinin de yaralandığı patlamanın ardından Beyrut’un iki yüzünü iki farklı açıdan görüntüledi.

SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel, Beyrut’ta parlamento binası önünde gösteriler yapılırken, aynı anda sadece 500 metre geride bulunan sahilde koşu ve spor yapanları, güneşin batışını seyredenler ile nargile içenleri görüntüledi.

BEYRUT LİMANI’NDAKİ PATLAMA

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamada 171 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı ve 30-40 kişinin kayıp olduğu bildirilmişti. Cumhurbaşkanı Avn, patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını söylemişti. Bu açıklamanın ardından sosyal medyanın yanı sıra Lübnan ve dünya basınında birçok soru ve ihmal iddiaları gündeme gelmişti.

BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti! SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE!