Bir seyyahın peşinde: Sufi Yolu

Dünyayı yürüyerek gezen Sedat Çakır, Sufi Yolu ile ilgili detayları SuperHaber’den Ercan Çalık'a anlattı. Çakır, Sufi Yolu ile ilgili önemli bilgilerin yanında ilginç bilgiler de verdi.

Zamane seyyahı Sedat Çakır, “Sufi Yolu” projesini SuperHaber’e anlattı…

Çakır, sözlerine“Türkiye’nin günümüzde yaşayan ve tarihte yetiştirdiği farklı yüzyıllarda yaşamış sûfî, şâir, âlim ve bilginlere ait mekanları yeniden canlandırmak, kültür ve inanç turizmi açısından farkındalık oluşturmak ve geçmişte sahip olduğumuz manevî değerlerimizi ve kültürel hazine zenginliğimizi gün yüzüne çıkarmak amacıyla tasarlanan Sufi Yolu İstanbul’dan başlayarak Konya’ya kadar Doğa yürüyüşçülerine, bisiklet ve kültürseverlere unutamayacakları bir macera sunuyor.” cümleleriyle başladı.

'YÜRÜDÜKÇE ZİHNİNİZ VE UFKUNUZ AÇILACAKTIR'

Çakır, yürüyüşün felsefesini, “Sufilik ve yürüyerek arayış içinde olmak birbiri içinde olan doğrular. Aramadan doğru yol bulunmuyor. Sufi yolu sizin mistik arayışınız içindeki rehberlerinizden biri olacaktır diye umuyoruz. Yürüdükçe zihniniz ve ufkunuz açılacaktır.” sözleriyle anlattı.

''GÜNÜMÜZÜN EVLİYA ÇELEBİ'Sİ''

Ercan Çalık, Çakır'a ilişkin olarak, “20’inci yüzyıl seyyahlarından kim kaldı diye sorulsa hiç düşünmeden Sedat Çakır derim. Sedat Amsterdam, Haarlem’de yaşayan bir derviş... Günümüzün yaşayan Yunus Emre'si,  Evliya Çelebi'si. Kuzey’den Güney’e, Batı’dan Doğu’ya, dünyayı yürüyerek gezen parende adam… ‘Sufi Yolu’nun mihmandarı, hademesi, hamisi… 50 yıldır Amsterdam'da yaşayan Anadolulu, Anadolu hayranı bir adam...'' ifadelerini kullandı.

''50 YILDIR HOLLANDA'DA YAŞAYAN BİR FAKİRİM''

Sedat Çakır ile yaptığımız röportajda Sufi Yolu ile alakalı bize oldukça önemli, önemli olduğu kadar da ilginç bilgiler aktardı.

Ercan Çalık : Sedat biraz kendinden bahseder misin?

Sedat Çakır:  Anadolu'dan bahsetmek varken kendimden bahsetmek bana çok basit geliyor. Fakat ‘Kim?’ diye soran olursa Adem'den bir adem, aslen Anadolulu fakat 50 yıldır Hollanda'da yaşayan bir fakirim diyebilirim.

E.Ç: ‘Sufi Yolu’ndan biraz bahseder misin? Sufi Yolu nedir, neden yıllardır yürüyüş yapıyorsun?

S.Ç: İnsanların, fert ve toplumların, şehirleşme ve sömürüleşmeden az çok kendi payını aldığını anladığımdan beri yürüyüş yapıyorum. Sufi Yolu da bu zihniyetin bir iradesi olarak, bundan 11 sene önce ortaya çıktı. Ben bu düşünceyle yola çıkmıştım, fakat sonradan gördüm ki benim gibi düşünen  milyonlarca insan var. Yavaş yavaş gruplar halinde her sene İstanbul Eyüp Sultan'dan yürüyerek yola çıkıp Konya'ya, daha sonra Konya'dan Mekke'ye yürüyüşleri programlı olarak yapmaktayız. Yürüyüşe Avrupalı, Asyalı, Kanadalı hatta Avustralya’dan katılan arkadaşlarımız var. Sufi yolculuğunda bedenen yorulsak da ruhen inanılmaz dinleniyoruz. Birçok farklı duygu ve düşünce içerisinde  manevi bir atmosferde seyahatimize devam ediyoruz. “

Sufi Yolu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için “https://sufiyolu.com” internet sitesini ziyaret edebilirsiniz…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüşüyor Fenerbahçe'de yönetim Samandıra'ya el koyuyor Fenerbahçeli Szymanski gol atmayı unuttu
Sonraki Haber