Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Masada 'Mu varyantı' var...

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün toplanacak. Bilim Kurulu'nun ana gündem maddesi Türkiye'de iki kişide görülen 'Mu varyantı' olacak. Toplantının ardından Bakan Koca'nın açıklama yapması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün Kolombiya'da ortaya çıkan tehlikeli Mu varyantının ülkemizde iki kişide görüldüğünü açıkladı. Tedirgin eden gelişme sonrasında Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanıyor. Toplantı 17.00'de başlayacak, hemen ardından saat 18.00'de Bakan Koca YouTube üzerinden canlı açıklama yapacak.

YENİ VARYANT HABERİNİ VERDİ

Koronavirüsün tespit edilen "Mu" varyantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Koca, dün şu an ilave tedbir getirmeyi düşünmediklerini dile getirmişti. Şu ana kadar 2 kişide "Mu" varyantı tespit edildiğini söyleyen Koca, Türkiye'deki korona vakalarının yüzde 90'ından fazlasının "Delta" veya "Delta Plus" olduğunu ifade ederek, "İki doz aşı yapılanların sayısının artmasıyla vakaların giderek düşeceğini düşünüyorum. Ama bizim, toplumsal bağışıklık oluşuncaya kadar maske, mesafe gibi bildiğimiz klasik tedbirlere mutlak uyumu sağlamamız gerekiyor." demişti.

KORONAVİRÜSTE SON DURUM ELE ALINACAK

Diğer yandan kurulun bir diğer gündem maddesi de korona vakalarındaki dalgalı seyir olacak. Aşılama çalışmalarındaki son durumu da görüşecek olan Bilim Kurulu, yerli aşı TURKOVAC ile ilgili de değerlendirme yapacak.

SALGINDA SON DURUM

Türkiye'de son 24 saatte 304 bin 864 Covid-19 testi uygulandı. 23 bin 638 pozitif sonuç çıktı, 274 kişi hayatını kaybetti. İyileşen ve karantinadan çıkanların sayısı ise 34 bin 402 oldu.

En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 81,08 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 62,80 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 98 milyon 828 bin 646’e yükseldi.

En çok aşılama yapılan iller Muğla, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kilis, Amasya, Kırıklareli, Aydın, Yalova, Balıkesir ve Antalya oldu. En az aşılama Şanlıurfa, Gümüşhane, Diyarbakır, Mardin, Muş, Batman, Bingöl, Bayburt, Siirt ve Bitlis'te gerçekleştirildi.

MAHZEN-29 Operasyonu! Organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltında Meteorolojiden İzmir için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Ankara'da bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber