Beyinlerini çubukla oyup çimento döküyorlar

Belçika'daki bir laboratuvarda maymunların kafatasının delinerek çubuk sokulması ve bu çubukların çimentoyla sabitlenerek beyin deneylerinde kullanılmaları büyük tepki çekti. Hayvanseverler bu deneylerin bir an önce durdurulmasını istedi.

This browser does not support the video element.

Leuven Katolik Üniversitesi’nde maymunlarda yapılan beyin deneyleri hayvan hakları savunucularının tepkisini çekti.

Yapılan deneylere ilişkin yayınlanan görüntülerde, maymunların kafataslarının delindiği ve buraya deneyde kullanılmak üzere kullanılacak çubukların yerleştirildiği görüldü. Yerleştirilen çubukların maymunların kafataslarına çimento ile sabitlendiği ifade edildi.

Hayvan hakları savunucuları, 12 Hint şebeği maymununun bu deneylerde kullanılacağı ve birçoğunun deneyler sırasında yaşamını yitireceğini belirtti.

“İŞE YARAMAZ VE ZALİMCE”

Söz konusu maymunların kullanıldığı testleri kınayan hayvan hakları savunucularından Jen Hochmuth, “Merhametten yoksun bilim adamlarının merakını gidermeye hizmet eden işe yaramaz ve acımasız deneyler. Maymunlar üzerinde yapılan beyin deneyleri tamamen şeytancadır. Beyin testleri maymunların çok fazla acı çekmesine neden oluyor” ifadelerini kullandı.

DHA

Şişli Belediyesi 48 işçiyi gerekçe göstermeden işten çıkardı! Kemeri açıldı, savrulup düştü... Kağıthane'deki korkunç saldırı güvenlik kamerasında! Muş semalarında tanımlanamayan cisim görüntülendi Antalya'da teleferik kabini düştü! Kurtarma çalışmaları devam ediyor Üsküdar vapurunda yolcular arasında biber gazlı kavga