Beşiktaş Süper Kupa maçını kiminle oynayacak? Türkiye Süper Kupası kimler arasında oynanır?

2020-2021 sezonunda Süper Lig’de şampiyon olan Beşiktaş’ın taraftarları Süper Kupa’da finalin adını merak ediyorlar. Taraftarlar Beşiktaş Süper Kupa maçını kiminle oynayacak sorusuna cevap arıyor. Peki, Türkiye Süper Kupası kimler arasında oynanır?

Süper Lig’de 2020-2021 sezonu muhteşem bir finalle noktalandı. Son haftaya 3 büyük takım Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyonluk ümidi ile girdi. Aynı puana sahip olan takımlarından Beşiktaş ve Galatasaray, rakiplerini 2-1 devirmeyi başarırken Fenerbahçe’de son saniyede gelen golle 2-1 kazanmasına rağmen ancak 3. olabildi.

+1 gol averajına sahip Beşiktaş, Ghezzal’in penaltı golüyle Göztepe’yi 2-1 devirerek Süper Lig’de 2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

Türkiye Kupası’nda 18 Mayıs Salı akşamında Antalyaspor ile Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nda final maçında karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş, sezonu çifte kupa ile tamamlamak istiyor. Saat 20.45’te başlayacak Beşiktaş Antalyaspor maçı A Spor ekranlarında şifresiz olarak yayınlanıyor.

Siyah beyazlı taraftarlar ise Türkiye Kupası’nı Beşiktaş’ın kazanması halinde Süper Kupa finalini kiminle oynanacağını merak ediyor.

BEŞİKTAŞ SÜPER KUPA MAÇINI KİMİNLE OYNAYACAK?

Beşiktaş, Türkiye Kupası’nı da kazanması halinde Süper Kupa finalini kiminle oynayacağı sorusunun cevabı TFF talimatında şöyle yer alıyor.

MADDE 1 - KUPAYA KATILIM

(1)  Süper Kupa müsabakası, bir önceki sezon, Süper Lig’i 1. sırada tamamlamış takım ile Türkiye Kupası’nı kazanmış olan takım arasında oynanır.

(2) Bununla birlikte bir önceki sezon Süper Lig’i 1. sırada tamamlamış takım, aynı zamanda Türkiye Kupası’nı da kazanmış ise; Türkiye Kupası’nda final oynayan takım Süper Kupa’ya katılır.

Buna göre Beşiktaş’ın Türkiye Kupası’nı da kazanması halinde finalist olan takım Antalyaspor ile Süper Kupa finalinde bir kez daha karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal için karar verildi Haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal!
Sonraki Haber