Göztepe'yi ağırlayan lider Beşiktaş hata yapmadı

Beşiktaş nefes kesen maçta Göztepe'yi 2-1 mağlup ederek müthiş serisini devam ettirdi. Son 9 maçın 8'ini kazanan ve hiç yenilmeyen Siyah-Beyazlılar, 44 puanla zirvede... Kartal'ın 2 kayıp ismi Adem Ljajic ve Gökhan Töre, bu hafta 3 puanı getiren isimler oldu.

Süper Lig'in 21. haftasında Göztepe'yi ağırlayan lider Beşiktaş, 3 golünün VAR'dan döndüğü ve ilk yarısını 0-1 geride tamamladığı maçı 2-1 kazanmayı başardı. Kartal'a 3 puanı getiren golleri Adem Ljajic ve Vincent Aboubakar kaydetti. Konuk ekibin tek golünü Zlatko Trip kaydetti.

Haftaya 41 puanla lider giren Siyah-Beyazlılar, Galatasaray'ın Malatya deplasmanında 89'da gelen golle kazanıp puan farkını 2'ye indirmesiyle mutlak kazanması gereken maçta hata yapmadı. Maça etkili başlayan Beşiktaş'ın 19'da Larin, 33'te Aboubakar'la attığı goller ofsayt nedeniyle VAR'dan döndü. Teknik direktörlüğe Ünal Karaman'ı getiren ve yeni hocasıyla ilk maçına çıkan İzmir ekibi, 39'da Zlatko Tripic'in golüyle öne geçti ve ilk yarı Göztepe'nin 0-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2'nci yarıya Mensah-Ljajic değişikliğiyle başladı. Boşnak yıldız 48'de Rachid Ghezzal'in ortasında topu kaleci İrfan Can Eğribayat'ın bacakları arasından ağlara gönderdi ve maça denge geldi. Yaz aylarının başında sevgilisi tarafından terk edilen ve hayata küsen yıldız futbolcu, sakatlığını ve antrenman eksikliğini atlattıktan sonra geçen hafta 4-1'lik Karagümrük maçında attığı golle geri dönmüştü. Attığı golden sonra takım arkadaşları tarafında haaya atılan Ljajic'in o golü sayılmamıştı ama bu kez gol sevincini kesintisiz yaşadı. Golün pasını veren Cezayirli yıldız Ghezzal, bu sezon Süper Lig'deki 9. asistini yaptı.

Maç 1-1 devam ederken Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu iki net gol pozisyonunda Göztepe'ye geçit vermedi. Genç kalecinin bu kurtarışları galibiyetin tetikleyicisi oldu ve 77'de üstünlük sayısı geldi. 64'te Ghezzal'in yerine oyuna giren Gökhan Töre'nin ortasında Vincent Aboubakar kafayı vurdu ve golünü attı: 2-1. Kamerunlu santrfor 16 maçta 11 gole ulaştı.

Siyah-Beyazlılar bu galibiyetle son 9 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik seri yakaladı ve 44 puana ulaştı. Göztepe ise 25 puanda kaldı. Siyah-Beyazlılar haftaya Trabzonspor'u ağırlayacak. İzmir ekibi ise Denizlispor'un konuğu olacak.

Dk. 15 KAÇTI! Kartal'ın 8 asistli asist makinesi Rachid Ghezzal ceza sahasına müthiş bir top kesti, Vincent Aboubakar'ın yakın mesafeden uçarak vurduğu kafa direğin yanından çok az farkla dışarı gitti. Maçın en net gol tehlikesi...

Dk. 19 GOL İPTAL! Beşiktaş'ta Larin'le golü buldu ama VAR'ın müdahalesiyle gol geçerlilik kazanmadı. Ghezzal'in sağ kanattan kullandığı duran topta ceza sahasında oluşan karambol golle sonuçlanmıştı. Poziyonu monitörden izleyen hakem Ali Şansalan, orta yapıldığı an ofsaytı tespit etti ve golü saymadı.

Dk. 33 BEŞİKTAŞ YİNE VAR'A TAKILDI! Sağ kanattan Ghezzal ortaladı, savunmadan seken topu önünde bulan Vincent Aboubakar köşeye vurdu, golü attı. Ancak Beşiktaş 2. kez VAR'a takıldı. Hakem ofsaytı tespit etti, gol geçersiz.

Dk. 39 GOL! Oyunu rakip yarı sahaya yıkan Beşiktaş, 39'da kontradan golü yedi. Zlatko Tripic'in golüyle Göztepe 0-1 önde... Siyah-Beyazlılar'ın evinde 5 maçlık gol yememe serisi sona erdi.

DK. 48 GOL! Oyuna 2. yarıda Bernard Mensah'ın yerine oyuna giren Adem Ljajic, 48'de müthiş bir gole imza attı ve Beşiktaş skoru 1-1'e getirdi. Rachid Ghezzal'den bu sezon Süper Lig'de 8. asist...

Dk. 77 GOL! 64'te Ghezzal'in yerine oyuna giren Gökhan Töre'nin ortasında Vincent Aboubakar kafayı vurdu, golü attı: 2-1. Beşiktaş sezon başından beri faydalanamadığı Ljajic&Töre ikilisiyle müthiş bir geri dönüşe imza attı.

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, Josef, Atiba, Mensah, Ghezzal, Larin, Aboubakar

GÖZTEPE: İrfan Can, Murat, Titi, Marko, Berkan, Obinna, Soner, Zulj, Halil, Tripic, Cherif

İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü!
Sonraki Haber