Besicileri dolandırdı

Karşılıksız çeklerle aldıkları etleri lüks restoran ve otellere sattıkları ileri sürülen 10 kişiye 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şüphelilerin İstanbul merkezli bir vakfın adını kullanarak besicileri 50 milyon lira dolandırdıkları ileri sürüldü.

Olay, şebekeye verdiği 14 milyon liralık etin parasını alamayan besici Mahmut Çelik'in savcılığa yaptığı şikayet üzerine ortaya çıktı. Malatya, Adana, Konya, Amasya, Kars gibi illerden onlarca besiciyi dolandıran şebekeye yönelik savcılık soruşturması tamamlandı. 

DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılanda dava, şebekenin dolandırıcılık faaliyetini nasıl yürüttüğünü de ortaya koydu. İddianameye göre, sanıklardan Cahit Demirel, et ticareti yaptığı için tanıdığı Mahmut Çelik’i İstanbul’a davet etti. Demirel, Çelik’e, temasta oldukları bir vakfın et işine yöneleceğini söyledi. Çelik, ilk olarak vakfın gıda alımlarını yapan kişi olarak tanıtılan sanık Fatih Dündar ile tanıştırıldı. Son aşamada ise, vakıf başkanı olarak tanıtılan Hamit Avcı ile görüşme yapıldı.

"ET MAĞAZALARI AÇACAĞIZ"

Görüşmelerde Çelik’e, vakfın, İstanbul genelinde 80 et satış mağazası açacağı, bu nedenle yüklü et alımlarının olacağı ifade edildi. Şebeke üyeleri, Çelik'i, güven telkin etmek için, İstanbul’da bulunan bir dizi yargı, emniyet ve bürokrasiden üst düzey kişilerle de görüştürdü. Dolandırıcılık ağını ilmek ilmek ören şebeke üyeleri son olarak, vakfın ticaret yapması yasak olduğu için kendi kontrollerinde olan bir şirket adına alımların yapılacağını söyledi.

VAKIFLA İLGİSİ ÇIKMADI 

Yapılacak olan ticarete ilişkin kuşkusu kalmayan Çelik, hemen kolları sıvadı ve canlı hayvan temin etmeye başladı. Her gün onlarca canlı hayvan yüklü TIR’lar, şebekenin belirttiği adreslere ulaştı. Şebeke üyeleri, kuşku uyandırmamak için yaptıkları ilk alımların parasını Çelik’e ödedi. İddianameye göre 8 milyon liralık etin parası Çelik’e gönderildi. Ancak, planın ikinci aşamasında bu kez, gelen etler yerine çekler verildi. 14 milyon lirayı aşkın çekleri alan Çelik, piyasadan borç aldığı hayvanları kestirerek şebeke üyelerine teslim etti. Ancak, çeklerin ödeme günü geldiğinde hiçbiri ödenmedi. Çekler peşi sıra karşılıksız çıkarken, şebeke üyelerinin oyunu da bir bir ortaya çıktı. Çelik ilk olarak, adı kullanılan vakfın, şebeke ile ilgisi olmadığını öğrendi. Daha sonra, malları teslim ettiği Donuksa Gıda isimli şirketin de paravan olduğunu fark etti.

ÇETENİN LİDERİ ARANIYOR

İddianamede, 10 sanığın, "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan haklarında 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezaları isteniyor. Ağır Ceza Mahkemes'nde açılan davada kendisini vakıf başkanı olarak tanıtan Hamit Avcı için de yakalama kararı çıkarıldı.  

Yalı Çapkını Seyran'ın yaşadıklarından sonra iyileşebilecek mi? İsrail'den hadsiz paylaşımıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Survivor'da Anlat Bakalım ve Bil Bakalım gecesi heyacanı yaşanıyor!
Sonraki Haber