Belarus'un göçmen oyunu Avrupa'yı karıştırdı!

AB'nin ambargo kararına 'göçmen kartı' ile karşılık veren Belarus'un bu oyunu kameraya yakalandı. Ülkesine gelen mültecileri Avrupa sınırına gönderen Belarus, AB ile karşı karşıya geldi. Minsk yönetiminin bu hamlesine karşılık Polonya, sınıra askeri takviye gönderdi.

Dünya, Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da yaşanan gelişmelere odaklanmışken Belarus'ta ortaya çıkan göçmen oyunu Avrupa'yı salladı.

Avrupa Birliği'nin ambargo listesinde olan Belarus son dönemde AB'nin bu hamlesine karşılık olarak mülteci kartını oynuyor.

Mültecileri AB sınırına gönderen Belarus'un bu politikası AB liderleri tarafından sertçe eleştirilmişti. Belarus'un Afgan göçmenleri zorla AB sınırına götürdüğü anlar kameraya yakalandı.

LİTVANYA GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

Litvanya sınır kuvvetleri, Belarus polisinin göçmenleri yasadışı bir şekilde sınırlarının dışına ittiğini iddia ettikleri görüntüleri yayınladı. Görüntüler kısa sürede Avrupa'nın gündemine oturdu.

Avrupa Birliği, Letonya, Litvanya ve Polonya'ya yasadışı sınır geçişleri düzenleyen Belarus'un bu politikasını 'saldırgan davranış' olarak nitelendirdi ve kınadı.

Açıklamada bu politikasının 27 ulustan oluşan bloğu istikrarsızlaştırmak amacıyla yapıldığının altı çizildi.

POLONYA'DAN SERT SÖZLER

Polonya ise Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'nun otoriter hükümetini göçmenleri sınırından geçirerek insani bir kriz yaratmakla suçladı.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber