Belarus'a yapılan uçuşlara Irak, Suriye ve Yemen vatandaşları alınmayacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü "Avrupa Birliği ve Belarus arasında yaşanan yasadışı sınır geçişleri sorununa bağlı olarak, ülkemiz havaalanlarından Belarus'a seyahat etmek isteyen Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarına bilet satışı yapılmaması ve uçağa alınmamaları kararlaştırılmıştır" açıklamasında bulundu.

Belarus ve Avrupa Birliği arasındaki sığınmacı krizi tırmanırken, Türk Hava Yolları ve Belavia'nın Belarus'a uçuşlara diplomatik pasaport veya oturum izni bulunanlar dışındaki Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarını artık kabul etmeyeceği belirtildi.

Belarus hava yolu şirketi Belavia, Türk hükümetinin kararıyla Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarının Türkiye’den Belarus’a taşınmayacağını açıkladı.

Belavia’dan yapılan yazılı açıklamada, Türk hükümetinin aldığı karar uyarınca bugünden itibaren Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarının Türkiye’den Belarus’a taşınmayacağı duyuruldu.

Açıklamada, karardan etkilenen biletli yolculara ücret iadesi yapılacağı kaydedildi.

25 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! İşte kararlar... Mustafa Varank Deniz Zeyrek'e meydan okudu Sandık Kokusu dizisinde kadınlara özgürlük vurgusu! "Saygı istiyorum"
Sonraki Haber