'BE AHLAKSIZ, BE NAMUSSUZ!'

İki usta isim, SuperHaber yorumcusu-Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve Hürriyet yazarı - SuperHaber yorumcusu Nedim Şener ile "Memleket Aşkına"nın yeni bölümü SuperHaber Youtube kanalında...

"Memleket Aşkına"nın yeni bölümünde Mete Yarar ve Nedim Şener, HDP-PKK ilişkisi ve bu ilişkiyi görmezden gelmeyi seçen terör sevici çevreleri konuştu.

HDP ile PKK arasındaki ilişkiyi değerlendiren Nedim Şener,  "Bu mücadeleyi hakkıyla veren, bu mücadele için kan döken insanlarımızın sesi hiçbir şekilde duyulmuyor. HDP ile PKK’nın siyasi ayağı olduğunu söylemeyen hiç kimseye asla tahammül etmeyeceğim. Ülke öyle bir noktaya geldi ki CHP de kararını vermek zorunda. Bu işin içinde her gün kan dökülüyor ve daha fazla da dökücek. Geçen haftalarda ajan, işbirlikçi diye bölge insanlarını katledecekler dedik, bak bölge insanlarına sürekli tuzak kuruyorlar. Çünkü Kürt halkı savunmasız, bölgedeki halkı köşeye sıkıştırıp öldürebiliyorlar. Büyük şehirlerde eylem yapacaklar, örgütlerin genel stratejisi budur. Her kim olursa olsun HDP’yi konuşurken PKK’dan başlaması gerekiyor. Bu ülke için can ve kan verenlerin sesleri duyulmayacak, ama PKK’nın siyasi ayağı HDP, çıkacak bana demokrasi ve hukuk dersi verecek. Hadi canım sen de! Önce onlar hukuğa ve insan haklarına saygı temelinde bir araya gelmeyi kabul etsinler ve PKK’ya tavır almayı becersinler." ifadelerini kullandı.

Mete Yarar ise HDP ile PKK arasındaki iş birliğini görmezden gelenleri eleştirerek, "Birileri PKK terör örgütüyken bu kadar rahat hareket etme kabiliyetindeyken ister gazeteci kimliğiyle, ister akademisyen kimliğiyle ya da başka kimliklerle saldıracaklar. Bu saldırılarında grup olacaklar ve birer birer infazlarını yapacaklar. Kürt halkını katledecekler, Türk halkını katledecekler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını yok edecekler. Türkiye’nin kurmuş ve kurmaya çalıştığı sistemi ekonomik olarak baltalamaya çalışacaklar. Son günlerde gördüğüm durum; ‘ben bulaşmayayım da başka birisi zaten yapar, ona karışmayalım da öteki zaten yapar’ düşüncesi... Ben Türkiye’de PKK ile mücadele eden kadınlara, gazetecilere ve yazarlara yapılan hakaretleri gördüm. Öyle böyle değil kelimelerle ifade edemezsin. Siz neredeysiniz o zaman? Hiçbiriniz ortaya çıkma gereği hissetmediniz? Türkiye bugün yine bir sınır ötesi operasyonda. Askerimiz orada çatışıyorlar şu anda, bölgedeki PKK’yı temizlemeye çalışıyorlar. Yaptıkları bütün hizmetler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşınının güvenliği için yapıyorlar. Ne kadar görmezden geleceksiniz? Ne zaman size sıra geleceğini zannediyorsunuz? İşin üzücü tarafı bu insanlar Türkiye ile ilgili her türlü lafı söylüyorlar ve asla yerlerinden kıpırdamıyorlar. Nedense bunun tam tersini savunan insanlar en ufak bir hata yapsın paramparça ediyorlar. O toplumun büyük bir kısmı dediğimiz kısım da karşısına geçip seyrediyor. Seyrettiğiniz bir sonraki sizin olmasını engellemek için mücadele eden insanlar, seyrettiğiniz itibarınız, seyrettiğiniz aslında kendi ölümünüz. Bir uyansanın silkelenin artık. Her birinin elinizden teker teker elinizden alınıp parçalanışını seyretmekten ne zaman vazgeçeceksiniz? Kendi evlatlarımız parçalanırken neden bu kadar umursamaz oluyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

"Memleket Aşkına" yeni bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yanında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

18 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Tokat'ın turistik ilçesi Sulusaray'da deprem paniği yaşanıyor... Tokat'ta korku dolu gece! 1 dakika ara ile beş deprem!
Sonraki Haber