Başsavcılık, Sözcü'nün haberine soruşturma başlattı

Sözcü gazetesi, Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ndeki bir restoranda yemekten böcek çıktığı ileri sürerek bunu 'skandal' olarak nitelendirdi. İddialara ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, "Adliyemizde “skandal” mahiyetinde başka olumsuzluklar da bulunduğu yönünde soyut iddialar içeren habere ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Sözcü, dünyanın en büyük adalet sarayı olarak bilinen Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ndeki bir restoranda yemekten böcek çıktığını iddia etti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan konuya ilişkin bir açıklama geldi. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"03.10.2019 tarihinde Sözcü Gazetesi’ne ait internet sitesinde “Anadolu Adliyesi’nde Avukata Yemek Şoku: Yemeğinden Böcek Çıktı” başlığıyla yayınlanan haberle ilgili olarak kamuoyu nezdinde yanlış algı oluşmasının önlenmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasına gerek görülmüştür.

Bahse konu haber içeriğinde yer alan resimde kullanılan fişin 10.09.2019 tarihli olduğu görülmüş, bu bilgi esas alınarak yapılan araştırma sonucu 10.09.2019 tarihinde ve bu tarihten sonra böyle bir olay yaşandığına dair gerek işletme yönetimlerine gerekse Cumhuriyet Başsavcılığımıza herhangi bir müracaatta bulunulmadığı belirlenmiştir. Aradan geçen zaman diliminin uzunluğu sebebiyle habere konu olayın gerçekliğinin tespit ve teyidi de mümkün olamamıştır.

Adliyemiz bünyesinde yiyecek/içecek sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmeler İşyurtları Daire Başkanlığı tarafından kiralama yöntemiyle kullandırılıp serbest piyasa koşullarına göre hizmet vermektedir. Bu işletmeler, yasal mevzuat uyarınca hem Cumhuriyet Başsavcılığımız hem de Kartal İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetlenmekte olup, bugüne dek rutin denetimler kapsamında insan sağlığını tehlikeye atacak mahiyette hizmet sunulduğuna dair herhangi bir tespit yapılmamıştır.

Olayın yaşandığı iddia olunan tarihten itibaren işin aslının teyit ve tespitini imkansız kılacak ölçüde süre geçtikten sonra yayınlanan ve başlığıyla uyumsuz biçimde Adliyemizde “skandal” mahiyetinde başka olumsuzluklar da bulunduğu yönünde soyut iddialar içeren habere ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur."

Türkiye'nin gönderdiği insani yardım gemisi Mısır'a ulaştı Galatasaray'a para yağacak! Tamı tamına 75 milyon euroluk gelir İsrail'e bir darbe de oradan geldi
Sonraki Haber