Başak Demirtaş'a edep sınırlarını aşan sözler!

HDP'nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı hedef alan ahlak dışı paylaşım sosyal medyada geniş yankı buldu. Başak Demirtaş'a tüm kesimlerden destek gelirken, AK Parti cephesinden provokasyonlar konusunda önemli ikazlar yapıldı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, kimliği tespit edilen şahıs hakkında gözaltı kararının verildiğini duyurdu. Başlatılan soruşturmada M.V. gözaltına alındı.

Son günlerde tartışmaların odağındaki sosyal medya platformu Twitter'da yine provokatif bir paylaşım yer aldı.

"Vedat Muti7" kullanıcı isimli bir şahıs, Twitter'da, HDP'nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı hedef alan cinsiyetçi ve ahlak dışı ifadeler kullandı.

Çirkin paylaşımdan sonra sosyal medyada "Başak Demirtaş Seninleyiz" etiketi ile Demirtaş'a çok sayıda destek mesajı geldi.

GÖZALTINA ALINDI

Paylaşımın ardından harekete geçen Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ''Söz konusu paylaşımlarda bulunan ve kimliği tespit edilen şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, soruşturma aşamaları hassasiyetle takip edilmektedir'' açıklaması yapıldı.

Başlatılan soruşturmada M.V. gözaltına alındı. Soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

BAKAN GÜL: PROVOKATİF SÖZLERE KARŞI GEREĞİ YAPILACAK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum." ifadelerini kullandığı paylaşımında,  "Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır." dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Twitter hesabından, "Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş’a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum. Trol diyoruz ciddiye almıyoruz diyoruz ama bu kadar da bayağılaşmasanız keşke" ifadeleri ile bir kınama mesajı yayınladı.

ŞAMİL TAYYAR UYARDI

Ayrıca, kısa süre içinde, şahsa ait olduğu öne sürülen çeşitli resimler ile sosyal medyada bu kişinin "AK Parti ile bağlantısı olduğu" algısı yaratılmak amacıyla paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Bu konuda önemli bir uyarı yapan eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar ise, "Selahattin Demirtaş’ın eşi için ahlaksızca paylaşım yapan kişi provokatördür, yasal işlem yapılmalıdır. İnanıyorum, toplumun birleşme yerlerine jilet atanların son dönemde artan provokatif oyunu yine bozulacaktır." dedi.

Tayyar önemli bir ikazı da sosyal medyada "yeşil nokta" işaretinin kullanılmasına ilişkin oldu. "Milli" hesapları sembolize etmek için kullanılan ve kısa sürede yaygınlaşan bu simge için Tayyar şu değerlendirmeyi yaptı;

"Sosyal medyada etik farkındalık için hesaplara eklenen "Yeşil daire" provokatif hesapların sığınağı oldu.

Kaftancıoğlu, Mengü, Laçin’den sonra Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımın benzer hesaptan yapılması, dikkat çekici. AK Partili hesaplar bu işaretten kurtulmalıdır."

HER KESİMDEN TEPKİ GELDİ

Başak Demirtaş'a yönelik tacize tepkiler bununla da sınırlı kalmadı, ünlü avukat Pınar Hacıbektaşoğlu konuyla ilgili yargıyı göreve çağırarak şu ifadeleri kullandı;

"İnsanlık onuruna adice yapılmış bu çirkin saldırıyı cinsiyetlere indirgemeden kınıyorum. Ahlaktan, edepten nasibini almamış bu mahluklara karşı en güçlü cevap Başak Demirtaş’ın yanında durmaktır. Savcılarımız harekete geçmeli ve bu provokatör hukuk önünde hesap vermelidir."

Gazeteci Fikri Akyüz ise, "Yargı bu zata haddini bildirmelidir" dedi.

YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ PROVOKASYON MU?

Diğer yandan, mesajların, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 15 Haziran’da Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya, tutuklu milletvekillerine destek vermek amacıyla başlatacağını duyurduğu “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” öncesi ortaya çıkması da dikkat çekti.

Yalı Çapkını Seyran'ın yaşadıklarından sonra iyileşebilecek mi? Survivor'da Anlat Bakalım ve Bil Bakalım gecesi heyacanı yaşanıyor! A. Demirspor - Galatasaray | İkinci yarı oynanıyor
Sonraki Haber