Baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

Baş ağrısı nasıl geçer? Gün içerisinde aşırı stres yorgunluk ve birçok nedenden dolayı baş ağrısı ile karşı karşıya kalınabiliyor. Baş ağrısı ile tekrar tekrar karşılaşan bireyler, baş ağrısı nedenleri hakkında doğru saptamayı yapıp; gerekirse hekim kontrolüne gözükmesi gerekmektedir. Çoğu kişi baş ağrısının nasıl geçeceğini merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, Baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Baş ağrısı nasıl geçer?  Stresli iş hayatı, gündelik koşuşturmacalar, yoğunluk gibi çoğu nedenden dolayı baş ağrısı ortaya çıkmaktadır. Yeri geldiğinde basit baş ağrısı masajı ile bu sağlık problemine çözüm bulunabilirken kimi zaman ise hiçbir işe yaramamaktadır. Mide bulantısı ve beraberinde ateş gibi çeşitli sorunları da tetikleyebilen bu durum, mutlaka dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Peki, Baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Baş ağrısı için okunacak dua! Detaylar haberimizde...

BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Öğün atlamayın, aç kalmayın. Baş ağrısının önüne geçmenin bir diğer yolu da öğün atlamamaktan geçiyor. Öyle ki, aç kalmamaya mutlak suretle özen gösterin.
Stresten uzak durmaya çalışın. Stresin birçok rahatsızlıkla bağlantısı vardır, baş ağrısı da bunlardan birisi. Gündelik hayat içerisinde stresten uzak durmak zordur; ancak yaşam kalitenizi arttırmak ve bu problemle karşılaşmamak için stresi hayatınızdan uzak tutmaya çalışın.

Masaj yapmayı deneyin. Ağrının yer edindiği konuma göre, masaj yaparak gevşeme sağlayabilirsiniz. Baş ağrısı mesajı başta gerilim ve migren tipi ağrılar olmak üzere oldukça etkilidir. Hafif hareketlerle başınızın iki tarafını, ensenizi ve tepe tarafını ovabilirsiniz; bir tanıdığınızdan rica edebilirsiniz.
İlaçlar. Ağrı kesici ilaçlar küçük ya da büyük ağrı durumlarda hemen kullanılmaktadır; ancak böbrekler ve diğer organlar için büyük tehlike arz etmektedir. Ağrı kesici kullanımına bağımlı olunmaması gerekmektedir. Zira, düzenli ağrı kesici kullanımının sonunda 'kronik baş ağrısı' problemleri baş gösterebilmektedir. Doktorunuzun tavsiyeleri doğrultusunda ilaç kullanımına dikkat edin.

Başınızı bir tülbent veya bant ile sıkıştırarak sarmak da tıpkı soğuk uygulama benzeri etki gösterir, beyin damarlarını daraltarak ağrıyı dindirmeye yardımcı olur.

Migreni ortaya çıkaran mekanizmalardan biri beyin damarlarının genişlemesidir. Genişleyen damarlar, beyin dokusuna baskı yapar ve ağrıyı ortaya çıkarır. Ağrı kesicilerin çoğu genişleyen beyin damarlarını daraltarak ağrıyı dindirir. Ağrı sırasında alın ve şakaklarınıza buz koyarsanız damarlarınız soğuğun etkisiyle daralır. Buz uygulamak ağrı kesici gibi etki eder. Gerilim tipi baş ağrısında ise tam tersine sıcak uygulama yapılmalı.

Su tüketin. Günde en az 1 litre su tüketimine özen gösterilmeli.
Uykunuzu almaya dikkat edin. Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı uykudur. Uykun yoksunluğu durumu, baş ağrısını tetikleyen temel durumlardandır.

EVDE DOĞAL ÇÖZÜMLER!

Elma sirkesi;

Malzemeler:

- 2 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 bardak sıcak su

Nasıl kullanılır?

 1 su bardağı ılık suya 2 çorba kaşığı elma sirkesi ilave edin.
 İyice karıştırın.
 Baş ağrısından hızlı şekilde kurtulmak için yavaşça elma sirkesi suyunu için.

Bu içeceği günlük olarak tüketmek, vücudunuzdaki sıvıları dengeler ve böylece vücudunuzun susuz kalmasına engel olur.

Elma sirkesi, doğal ev ilaçlarının eski ustalarından biridir. Baş ağrısı dışında birçok doğal tedavi yöntemlerinde ilaç olarak kullanılmaktadır.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber